Minulý týden jsme předali Pomocným tlapkám šek na 4500 Kč. Dali jsme tak ještě něco navíc oproti ohlášeným 50 Kč za jednu startující Kobylku. Výcvik jednoho asistenčního psa sice stojí cca 200 000 Kč, ale každá koruna je dle paní ředitelky Pirnerové, se kterou jsme strávili velmi příjemnou hodinu, dobrá. I díky této vysoké sumě se doba od podání žádosti po přidělení psa pohybuje mezi 8 až 12 měsíci.
Osobní setkání na nás udělalo silný dojem, dozvěděli jsme se zase něco více o tom jak to vlastně výchova a přidělování asistenčních psů funguje. Zásadní a pozitivní informace pro nás byla, že za psa postižený nic neplatí, po dobu používání má i slevu na granule a na veterinární vyšetření.
Naše peníze budou použity na výcvik psa pro nevidomého cyklistu. Pan Pavel Opl jde 9.9. na pohovor, kde psycholog fyzioterapeut a další odborní pracovníci zjistí potřeby postižené osoby a jeho možnosti ohledně psa a do roka by ho měl dostat. Pokud klient naváže se psem citový vztah může si ho po době výkonu asistenční činnosti (cca 8 let, nebo podle možností) za symbolickou 1 Kč odkoupit a má ho napořád.
Po rozhovoru s paní ředitelkou jsme přesvědčeni, že bychom v podpoře tohoto projektu měli pokračovat i nadále.
Posílám fotku z předávání, paná byla opravdu moc milá a měla zájem o naší akci.Byla ráda, že jsme nějakou korunu přidali. Ten výcvik stojí cca 200 000 Kč, ale každá koruna je dobrá.

Tlapky už mají peníze od Kobylek

1 komentář u „Tlapky už mají peníze od Kobylek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..