V sobotu 6.10. se Pavel s kolegou z práce zúčastnil závodu GoGo Race v Novém Strašecí, takový regionální zavírák sezóny, který nás v loni překvapil velmi milou atmosférou a přátelským přijetím. Jeho krátká reportář o účasti:
“Nebylo úplně jasné, jak na tom budeme fyzicky, protože jsme spolu jeli poprvé. Na startu bylo přes 50 dvojic, což téměř zdvojnásobilo loňskou účast a místo startu bylo poměrně našlapané. Organizačně vše probíhalo v pořádku, jen intervalový start po dvojicích natáhl náš startovní čas hodinu čtvrt po výjezdu první dvojice.
Naše dohledávání začalo dobře, kontrolu č.20 jsme našli, bohužel potom jsme dost zakufrovali a nakonec i píchli v okolí kontroly č.1. Výsledek byl po hodině na trati jsme měli pouze 2 kontroly a museli jsme do toho trochu šlápnout. To se nám trochu povedlo. S kolegou Patrikem jsme trochu těžší váhy, tak nás neustále brzdil protivítr, který byl opravdu nepříjemný. Počasí ale jinak bylo luxusní a my jsme se řítili vstříc Městečku a dalšímu drobnému zaváhání při hledání odbočky, kde jsme ztratili asi 10-15 minut a to samé potom při dohledávání kontroly na soutoku dvou potoků č.17, kterou jsme přejeli. Odtud nás čekal už návrat a hlavně stojka na žluté turistické značce, která byla dost nepříjemná, navíc jsme omylem jeli po žluté doprava a ne doleva, což nám sebralo dalších 10 minut. Nebyli jsme ale jediní, kdo měl problém s orientací, potkali jsme houbaře, kteří sice měli hodně hub, ale nemohli najít auto. Sebrali jsme další kontroly 14 a 13, která byla velmi těžká díky výjezdu od ní zpět na silnici. Potom jsme díky časovému skluzu to napálili po hlavní zpět do cíle, to jsme zvládli s menší časovou ztrátou.
Závěrem bych chtěl poděkovat pořadatelům za výborný závod s kontrolami na pěkných místech, nicméně myslím, že některé z nich byly trochu těžší na dohledání ( č.1). Celá akce se nese opravdu v přátelském duchu, pro mne, který z tohoto kraje pochází je velké mínus za chyby v mapování. Určitě bylo v našich silách dosáhnout na lepší umístění než bylo celkové 16. místo. Celkový dojem je ale jako minulý rok super. Jen klobáska v cíli by chtěla opéct :)”

GoGo Race 2012 byla s naší účastí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..