Mezi závodníky máme obvykle zhruba třetinu nových účastníků, zbylé dvě třetiny jezdí pravidelně. Asi je to baví nebo co. :)

Podle dostupných statistik (https://www.ztracenekobylky.cz/2016/10/pohar-a-statistika-pro-5-rocniku/) existuje dokonce 22 kobylek, co ještě ani jednou nevynechaly. Jednou z nich je (v historických statistikách celkově 3.) Alexandr Kotačka. Jeho vytrvalost a výkony ale korunuje jedna výrazná vlastnost … je vždycky ve své kategorii druhý! To nám nedalo a vyzvali jsme Sašu, aby nám poskytl rozhovor. Sešli jsme se proto v kavárně, co mají i pivo :) a udělali s ním rozhovor. Ne všechno jsme zaznamenali, ne všechno náš web pobere, ale aspoň výtah z toho všeho sem dáme.

Ahoj Sašo! Díky, že sis udělal čas a že se s námi podělíš o svůj pohled na svoje účasti na Kobylkách. Pamatuješ si ještě na náš první ročník?

Pamatuju si, že byly v hrozně blbej termín na začátku prázdnin a bylo pro mě těžký svoji účast vůbec nějak vymyslet. Odvízt děti k babičce, já bez parťáka a milion přihlášenejch. Zkusil jsem to vyřešit na otočku z chalupy od exmanželčiny tchýně a požádat místní orienťáky / pořadatele Stratéga. A Martin Horák (kterýho jsem vůbec neznal – setkali jsme se ráno u děčínskýho mostu před odjezdem do Liblína) se chytil. Jednou o tom napíšu knihu – i takovýhle příběhy přinášej Kobylky!

Jak jsme Ti říkali, máš neuvěřitelně “stabilní výkony”, pokaždé druhej!

Jo! Furt druhej, už mě to fakt sere, takovej kousek, už několikrát …

Ale žes už zkoušel ledacos, kategorii MM+, MD+, pokaždé jiný spolujezdec, 4 x jiný název týmu. Konkrétně mi dovol pár suchých dat z našich statistik:

2012 – 50 bodů na 1. místo (MM+ s Martinem Horákem – Děčín Děčín ýýbr alles…)
2013 – 9 sekund na 1. místo (MD+ s Míšou – Optika Dobříš)
2014 – 10 sekund na 1. místo (MD+ s Dejnou Odvody – eposurvival.cz)
2015 – 43 bodů na 1. místo (MD+ s Ivetou Pachmanovou – ATC Kokořín)
2016 – 28 bodu na 1. místo (MD+ s Evou Pykovou – ATC Kokořín)

To je fakt celkem silnej příběh …

Ještě se v tom rejpej, sakra! Namátkou:

2013 – přetrženej řetěz, hovadský rozhodnutí neopravovat a tlačením údolím do cíle (+ stačilo najít Brtníka, exknout Alpu a bylo 20 bodů navíc na snížení penále, ale kdo by na to utahanej pomyslel)
2014 – tři drobný chybičky na výjezdech z vesnic + Dejna potřebovala jednou čůrat. :)
2016 – žádná z kmenovejch dračic neměla čas / kondici, beru Evu z práce. Jezdí hodně, ale do kopce slabý. Mapa bez chyby, do kopců jí tlačím, pro kontroly běhám, v půlce vidím, že by to šlo dát celý, ale na Viklanu vidím, že ne … stačily 2 kontroly – 22 a 25, i bez toho stavidla 4.

Ale loni jsem Tě už sledoval … jestli Ti to neklapne.

Loni jsem tomu vítězství věřil nejmíň, ale se slabší Evičkou jsme si nedovolili podvádět na kontrolách. Já si nemůžu dovolit ostudu, že “ten starej chlap ve svítivejch botách a v dresu ATC Kokořín jezdí na kontroly sám a ta jeho parťačka čeká pod kopcem” :)

Chápu, nárážíš na to, že vítězové byli nařčeni z podvádění. Ale chápej prosím, že na udání od konkurenčního týmu nemůžeme dát, že komisaři nemohou být všude a hlavně … že je náš závod připraven pro fair závodníky. A kdo chce podvádět, cestu si vždycky najde …

Námět k přemejšlení – nechcete dát letos kartu k ražení oběma členům dvojice, jako to maj na Ruletě? (http://ruskaruleta.ok24praha.cz/). I v letošním ročníku zajistíme maximální regulérnost při dodržování základního pravidla, kdy na kontrolu musí dojet oba členové týmu. Každý člen dvojice dostane vlastní průkazku pro oražení průjezdu kontrolami, která mu bude před startem připevněna ke kolu či tělu neoddělitelnými páskami. Jak průkazky, tak pásky jsou z vysoceodolného materiálu Tyvek, a proto nehrozí jejich roztržení. Každý závodník si tedy musí dojet ke kontrole a označit průjezd kontrolou sám. Tento systém jsme použili již v minulých letech a osvědčil se. Omlouváme se tímto těm, kteří naše řešení mohou považovat za omezující.

Přemýšleli jsme o tom, ale ne. Jednak nechceme otravovat tu drtivou většinu poctivejch závodníků a jednak by se nám protáhlo vyhodnocení závodu, možná až o hodinu a to by zase naštvalo všechny. Ale vyšleme do terénu zase komisaře a ti budou nekompromisní! Letos budou komisaři za čerty … tak by jim to kontrolování mohlo dobře jít.

Dobře, tyhle argumenty beru. Však ono si to peklo přebere a … co peklo schvátí, nikdy nenavrátí …

A jak to, žes málem nestihnul registrace?

Nemysli, že jsem na Vás nemyslel! Ale čekal jsem na to, až se přihlásí víc lidí a na to, až najdu novou, naprosto LUXUSNÍ a LIBOVOU dračici (protože já jsem já a letos to KURVA klapne ;-)))). Třeba nebude potřeba příští rok měnit složení … :D

No tak to se moc těšíme! Díky za rozhovor a ať to letos klapne!

 

Věčně druhý?

4 komentáře u „Věčně druhý?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..