Je naším velmi dobrým zvykem se na podzim sejít s kamarády na víkend, zavýletovat, probrat, co je nového, spočítat nové děti, změřit a zvážit ty starší (děti) a pokud možno vyběhnout na menší orienťáček.
Letos jsme se po dvou letech objevili v Máchově kraji, konkrétně v Lesním hotelu u Doks neboli Třeskoprsk. Ten kraj je přebohatý na turistické cíle, ale je také úplně skvělý pro orienťáky, zvlášť, když může být start a cíl přímo v místě, kde člověk bydlí, což právě Lesní hotel nabízí.
Místní areál pevných kontrol prý nebývá díky vandalům v dobré kondici, rozhodl jsem se tedy postavit na běh na speciálce od místních orienťáků. Do převážně borového lesa vyběhlo den po Svatém Václavovi celkem 17 hlídek, až na jednu výjimku všichni s dětma, které byly, jako obvykle, za bonus. V hodinovém limitu zvládly celkem tři hlídky posbírat všech 10 kontrol, ale to tentokrát na vítězství nestačilo. Další body se totiž sbíraly hlavou a umem. Konkrétně ve Svatováclavském kvízu a následně také na čamburíně. Jak se ale ukázalo, rozdíly ve znalostech o našem patronovi nebyly významné a čamburína byla tak skoupá na body, že rozhodující bylo to, co předvedli všichni ti malí a velcí borci v lese. Všem ještě jednou moc děkuju, že se s nástrahy závodu potrápili a gratuluju všem ke skvělým výkonům. Ne všichni byli s výsledkem spokojený, ale podle všeho se zdálo, že to opravdu všechny bavilo. A jestli jo, tak můžu jít dneska v klidu spát.
Mrkněte na fotky a doporučuju všem, zajeďte do Třeskoprsk! :)

Svatováclavský orientační běh

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..