Mohli bychom udělat závod jako loni, ale to by nás nebavilo, rádi něco každý rok vylepšíme. Po úspěšném nasazení nového registračního formuláře s možností výběru čísla jsme se teda zakousli do dalších věcí.
Chtěli bychom zrychlit příjem závodníků po dojezdu a protože ruční zápis času příjezdu byl mnohdy dost hektický, zkusíme to letos s čárovým kódem. Bude na kartičkách, které žádná dvojice nesmí ztratit ani zničit, a bude i na startovních číslech. Pípat budeme pravděpodobně mobilama a to pouze příjezd do cíle, start je dán startovní listinou. Mimochodem, jak kartičky, tak startovní čísla budou obsahovat vytištěné názvy týmů, čísla také jména závodníků. Mobilní čtečku připraví Jaromír, kartičky a čísla nageneruje Vlasta. To jen, na koho pak nadávat, až to nebude fungovat! :)
Dále bychom rádi měli svoji časomíru, která bude mít čas řízený z družice a bude jím zásobovat server s výsledky. Přesnost prostě pro náš závod potřebujeme, to je bez debat! :) Elektroniku časomíry vyrábí Rybák, do rámečku se pustí Pepa. Ještě řešíme, co se stane, když časomíra nechytne signál z družice nebo nepošle čas do serveru, jestli se nám celé IT zázemí složí nebo to bude celé fungovat. Spíše se kloníme k té druhé možnosti, protože na ruční zpracování výsledků z prvního ročníku jsme strašně rádi zapomněli. :)
No a pak slavnostní ceremoniál by taky zasloužil vylepšit. Pro letošek bychom rádi měli hezčí a větší stupně vítězů. Pepa s Petrou měli nápad, že by se daly udělat z paletových ohrádek. A protože jen tak nekecaj do větru, máme je už doma a až bude trošku líp, začneme je předělávat na stupínky pro ty nejlepší. Že přijde při organizaci závodu ke slovu rozbruška nebo štětka s barvou, mě nenapadlo. Ale myslíme si, že po těch letech by to chtělo, aby nejlepší stáli na něčem důstojnějším než je basa od piva, špalek nebo lavička.
Snad se vám naše vylepšení budou líbit, teda jestli je dokončíme. A jestli ne, nevadí. Za rok zase uděláme nějaká jiná! :)

Inovace pro letošní ročník

1 komentář u „Inovace pro letošní ročník

  • 11.3.2019 (17.47)
    Trvalý odkaz

    Já bych zkrášlil pouze boky, sestava 3,2,1 ne 2,1,1 a nedělal bych podlahu…bude vypadat zajímavě nástup a pak výstup ze stupňů vítězů :-)

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..