Vedoucí naší pražské kobylkovské tlupy, Zdeněk, vás celkem nedávno navnadil čerstvou brazilskou kávou pro nejrychlejší Kobylky a moje maličkost dnes láká všechny závodníky na místní jeskynní kantýnu a na to, co za delikatesy z pravěkého sporáku bude nabízet. Máme zprávy, že v oblasti Střely se aktuálně pohybuje velké stádo mamutů, takže páteční volba je jasná – MAMUTÍ PLÁTEK S HOUBIČKAMI, jako příloha SEKANÉ RÁKOSÍ. V sobotu nastane den D, takže všichni závodníci mají v ceně startovného následující pravěké mňamky v podobě VEVERČÁKOVY POMSTY a RIZOTA DLE EDY ŠTORCHA, které jim po “boji o bedny” určitě dodají vynaloženou energii a žízeň pomůže uhasit NAPĚNĚNÁ MAMUTÍ MOČ, SLZY NEDOTČENÉ PANNY, ODVAR Z JEHLIČÍ nebo ČERVÁNKOVÁ VODA. Ti, co zůstávají na večerní Kobylkopárty budou mlaskat nad KOPČEMOVÝM OBJEVEM a místní výčep jim vedle již zmiňované Napěněné mamutí moči nabídne i vysokoprocentní alkoholové speciality, namátkou KAMENEM DO HLAVY nebo třeba KOPČEMŮV KRASOHLED:-) Pitiva bude letos dostatek a v osm (večer:o) vás nikdo z mladotického lokálu vyhánět nebude:o) Samozřejmě po oba dva dny je zajištěna i snídaně a budou se servírovat ZBYTKY Z VYHASLÉHO OHNIŠTĚ. Pokud má někdo opravdu mlsný jazýček a nic z výše nabízeného ho neoslovilo nebo dává přednost lupení, kytičkám a kolem mamuta to bere obloukem, mají v kuchyni připravenu i záložní variantu v podobě PŘEDŽVÝKANÉ KOŽKY či SMAŽENÉHO ZUBŘÍHO TVARŮŽKU, obojí se SMAŽENÝMI HLÍZAMI.
Doufáme, že letos budete spokojeni a výtek vůči stravování bude minimum, snažili jsme se na tom opravdu zapracovat.
PS:  Pro neznalce pravěkého názvosloví uvedeme v místě adekvátní překlad, dnes jej po nás nechtějte a zkuste taky trošku zapojit hlavu. Nakonec na MTBO je hlava velmi důležitá součást těla.:-)

g140430013-Ladeni podminek v Mladoticich, nastenka v jidelne

Je libo mamutí steak?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..