VIPrahlé duše, které měly ještě před týdnem ve startovce 12 týmů, se v posledním týdnu neuvěřitelně vzpamatovaly a nakonec na jih od Mladějova sbíralo kontroly 26 dvojic, 6 chlapů jednotlivců a 1 Romana! :) Díky Vašku, žes to před tím týdnem nezrušil, žes byl trpělivý, protože ten závod stál za to!
Na ne úplně dobře čitelné mapě s měřítkem 1:60 000 (fakt by to chtělo spíš padesátku) jsme s Vlastikem zvolili postup ve směru otáčení hodinových ručiček, pokud ještě někdo ví, jakej to je směr. :) Tak nějak jsme si řekli, že zkusíme objet skoro vše a že v závěru prostě něco vynecháme. Trhlinu v této strategii mi udělal maličkej střípek, co mi odpouštěl vzduch z předního kola a my jsme museli hned po sebrání první kontroly měnit duši. Asi byla nějaká vyprahlá, mrcha … No nic, pak to zase valilo slušně a s našimi drobnými minelami jsme navštívili dalších 22 kontrol. Mezi nimi obě, které Vašek použil v highlights – tedy Libuňskou borovice a Bučický mlýn. Krásný to bylo ale i jinde, až bude někdy menší spěch, podíváme se na ta místa znovu. :)
Ve většinou rovinatějších terénech jsme za 6 hodin a 58 vteřin nahamtali 110 kilometrů, nastoupali ale jen něco přes 1200 metrů. Ta necelá minuta nad limit nás stála 1 trestný bod a také čtvrté místo. Na bednu jsme se teda nakonec dostali, protože regulérně třetí odjeli před ceremoniálem a my teda šli na bednu pro odměnu za ně. Jako pivo a víno dobrý, ale poctivý třetí bychom radši. A mezi náma, měli jsme i na druhý a asi i první místo, nebejt defektu a pak hlavně několika špatných rozhodnutí. :) Ale předpokládám, že tohle “kdyby” mají borci před náma taky, takže se nedá nic dělat, z Duší máme prostě bramboru. :)
Co je ale důležitější, Vašek zdálo se, po větším zájmu účastníků v tomto týdnu, úplně nevyloučil, že za rok udělá Duše zase! Chápu, že pořádat závody pro málo lidí je marnost. Je kriticky nutné velmi aktivně hledat cesty k lidem mimo SHOCartligu, která skomírá.
P.S. Dohledávky kleští, které byly často daleko od fáborků, prosím příště vynechte! :D

Na Duších o bod čtvrtí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..