Máme tu měsíc do závodu! Nejdůležitější část závodu, tedy mapa, je hotová. Spolu s ní je připraveno a dojednáno mraky nezbytných věcí a konečně začínám mít pocit, že ubývá kriticky důležitých úkolů v todolistu pořadatele. Teď se začíná řešit druhá nejdůležitější část našeho závodu. Doplňkové blbinky. Ke slovu a k činu přichází kreativnější část týmu organizátorů. Proto vám dnešní report z příprav píšu já – Katka.

V pondělí jsme sešly s Janou, Kristinou, Hankou, Ivankou a druhou Katkou, abychom vyrobily 95 dětských dojezdových medailí. Při 80 registrovaných týmech PL, MN a SN by to mělo stačit, a to i když jedou někde děti dvě. Medaile jsou ze samotvrdnoucí hmoty a reliéfní otisk kobylky na ně děláme pomocí nesmrtelného nerezového sypátka na cappuccinovou pěnu. Na pěnu se totiž stejně nedá použít. Nebo aspoň baristé z pražírny Beansmiths alias naší skvělé Kofárny se vždycky tak divně dívali, cože to chceme sypat navrch jejich dokonalé kávy. No, takže každé dítě tedy hned po dojezdu do cíle dostane tuhle prima žluťoučkou medaili. Ty nejlepší ještě nafasují druhou medaili na bedně, krásnější, skleněnou. Diplom (a naše hluboké uznání) mají všichni. Stačí se za námi v sobotu večer po vyhlášení výsledků stavit, rádi vám v registracích vypíšeme diplom za jakékoliv místo, to platí nejen pro děti.

S holkama jsme dál probraly, kdo chce za co jít a jak to provede. Kostýmy si radši podomácku vyrábíme, než bychom zařizovali a platili půjčovnu a pak se o kostým v průběhu našeho organizačního maratonu báli. Já mám v plánu vyrobit dva mnichy, jednoho sultána, malý Zelí, LaMad a drvoštěpa. Teda drvoštěp se asi vyrobí sám, protože už se naschvál přestal holit. Můžete se těšit i na přenádhernou Zubejdu (nebudu já), Lotranda, pana Lustiga, další rádce, ženy z harému a samozřejmě na loupežníky! Pro materiál jsem zajela dnes navečer do většího hrabáku v Ruzyni. Vzala jsem s sebou malý Zelí, což byla chyba. Ač měl úkol najít si nějakou fajn látku na turban, už po 5 minutách ho to přestalo bavit a začal maminku popohánět. Maminka ale drží striktně plán, takže si ona (plus ostatní ubozí hraboši) užila dalších 40 minut úpění a také objevila pár hadříků vhodných na odblešení a následné přešití na kostýmy. Malej dostal názorný výklad pojmu „očistec“, dvoje fotbalový kartičky z Lidlu a je spoko.

Dnes také dorazily 4 obrbedny od sponzora CEWE. V nich tašky na předávání cen, bezpečně zabalené tematické hrnečky s velbloudem a nechybí ani poukazy v hodnotách 200, 500 a 1000 Kč na fotoprodukty pro všechny na bedně. Letos je novinka, platnost je až do 31. 12. 2024! Dřív byly poukazy jen do listopadu a je mi jasný, co jste všichni 30. 11. večer dělali. A jako malé překvapení ještě i do všech startovních sad přidáváme slevové poukazy (až 600 Kč) na objednávky u cewe do konce roku. To bude kalendářů, fotoknih, obrázků a mobiloobalů!

Ve výrobě jsou už letošní trika. Budou mít žlutou barvu a nebude na nich chybět motiv velblouda. Dále pro vás budeme mít dva druhy ponožek – modré sportovní na kolo (2 velikosti) a černé bavlněné s vrstevnicemi (3 velikosti, začíná to na 33-36). Ponožkátor už je štrikuje.

Kapela secvičuje songy z pohádky. My viděli pohádku několikrát a zastavovanou, abychom si prohlédli bambitky, hábity a tak. Nezapomeňte ji taky nakoukat, ať si nevylámete zuby v kvízech.

Koho baví náš seriál z příprav sledovat, zapněte si sledování FB profilu kobylek, nejvíc je toho ve stories.

Poslední kreativní peckou tohoto týdne jsou volby tématu závodu na rok 2025. Už máme za sebou organizátorské nominace, ve kterých je myslím 12 českých filmů nebo pohádek. Teď máme primárky o nejlepší pětici. Z ní vyberete vítěze přímo vy během závodního dne. Těšte se.

Ceny od CEWE 2024 Medaile pro všechny děti 2 druhy merch ponožek kostým pro sultána

Tak co, kobylky, jak jdou přípravy?

1 komentář u „Tak co, kobylky, jak jdou přípravy?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..