Po prvním májovém víkendu máme kompletně namapováno pro letošní ročník. Na pracovní mapě máme přesně zaměřeno 47 kontrol a máme k nim naježděné příjezdové cesty. Příští týden na ten zbytečně velký balík kontrol sedneme a vybereme 33 nejlepších, na které vás 15. června pošleme.
Výchozím bodem pro naše druhé najíždění bylo letošní centrum závodu, tedy Kemp Svatá Kateřina. Nejenže se vyjíždění přímo z budoucího centra dění hodilo mapově, ale také jsme potřebovali domluvit spoustu věcí s místním panem šéfem. Pan Rosůlek je zkušený borec, co má zkušenosti i s většími akcemi než jsou naše Kobylky a navíc byl velmi vstřícný k našim přáním. Máme tedy i rozmyšleno a domluveno, jak areál využijeme. Letos chceme být co nejvíc s vámi, účastníky, tedy se snažíme, aby se všechny důležité věci odehrávaly blízko hospody. Její kapacita se započetím venkovních míst je zatím největší, co jsme kdy měli.
Najíždění znamenalo pro Vlastu i mě 2 výživné dny s celkem skoro 90 km a více než 1700 výškovými metry na každém z našich biků. Opět jsme se často rozdělovali, aby najíždění všech postupových cest ke kontrolám odsejpalo rychlejc. Což teda vždycky nešlo, protože lesní cesty v blízkém okolí jsou bohužel z velké části zdevastované od lesáků. Bude to komplikace zejména pro rodiny s dětmi, odjezdových cest z areálu tak poněkud ubude. Ale i tak jsou celkem 3, což je nebývalý luxus.
Hodně cest ale buď smažeme nebo je označíme jako špatně jetelné, aby se tam hlavně rodinné týmy nepouštěly. Letos, více než jiné roky, bude platit, že se vyplatí jet po cyklostezkách, turistických cestách nebo cestách, které mají kvalifikaci jako “zpevněné”. I přes tuhle komplikaci bude letos většina postupů terény a věříme, že si to moc užijete! My už se moc těšíme, až budeme v pátek 14. června na námi vybraná místa zavážet lampióny s kleštěma! Už se to blíží, už to uteče! Podívejte se na fotky z terénu i areálu, budete se pak těšit taky! :)

47 kontrol zaměřeno, bude to stačit?

1 komentář u „47 kontrol zaměřeno, bude to stačit?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..