V pondělí 29.9. jsme ve spolupráci s vedením  50. MŠ Plzeň na Doubravce uspořádali orientační běh ve Špitálském lese v Plzni na Doubravce.
Do prostoru jsme umístili 10 kontrol, také jsme nezapomněli na ztracené kontroly, které byly uzpůsobeny malým závodníkům (cvrnkání kuliček, kop na bránu a skákání panáka).
Akce se za nádherného počasí zúčastnilo přes 50 dětí s rodiči a podle reakcí se zdá, že si ji všichni opravdu užili. K identifikaci jsme použili obrázky místo čísel a cestu mezi kontrolami naznačili fáborky. Myslím, že hledání kontrol a plnění úkolů děti velmi zaujalo, často jsem odpovídal na dotazy ohledně kontrol, kleštiček a podobně. V ruce jsem nakreslil orientační mapu místa, aby si všichni mohli zkontrolovat, jak postupovali.
Akci chválil i starosta městské části Doubravka, p. Chalupný. I s jeho přispěním jsme mohli dětem poskytnout drobné dárky za jednotlivé soutěže. Nakonec každý, kdo proběhl cílem, obdržel draka, kterého všichni jistě využijí v podzimních dnech.
Spolupráce naší plzeňské enklávy s vedením školky byla opravdu vzorová. Všem, kteří pomohli udělat dětem zajímavé odpoledne v přírodě, patří velký dík. Prostě bylo to super a na jaře chystáme školkové MTBO, tak se všichni moc těšíme.

Minikobylky na Doubravce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..