Po tuhém boji se nám podařilo nalézt centrum závodu pro 3.ročník. Trochu se posuneme směrem na západ, k obci Mladotice, kde je místní kraj popisován následovně: “Obec Mladotice se nachází 35 km severně od Plzně a 9 km západně od města Kralovic, v široké kotlině vytvořené mladotickým potokem, v nadmořské výšce 364 metrů. Ves obklopuje lesnatá a kopcovitá krajina a západní hranici katastru obce tvoří řeka Střela, jejíž malebné údolí je vhodné nejen pro odpočinek.” A proto právě zde, v RS Mladotice,  se lokalizovalo centrum pro Ztracené Kobylky 2014. Jak z popisu vyplývá, nejen pro odpočinek je tento kraj vhodný, což se nám, jak doufáme, povede naplnit dosyta.

Jméno obce je odvozeno od starého rodu Mladotova, jenž pocházel z kmene Čechů. Tímto krajem opravdu procházela historie, což je jasné z blízkých tvrzí jako je Rabštejn, Manětín, Krašov a Libštejn. Ale hlavně plaský klášter (http://www.klaster-plasy.cz/), v jehož majetku se obec dlouhou dobu nacházela. Ale vraťme se do současnosti……  RS Mladotice  je ve vlastnictví Zájmového sdružení odborové organizace Severočeských Dolů Bílina a nachází se přímo na břehu Střely, divoké říčky, která se v Liblíně vlévá do Berounky  (http://mapy.cz/s/8Ind). K dispozici jsou chatky i místo pro stany, prolézačky pro malé i velké děti, hospoda, jídelna, sociální zařízení a samozřejmě dostatek prostoru pro parkování. Velkým plusem je také to, že zde v termínu konání závodu budou jen účastníci a pořadatelé. Výběrem místa ale naše práce nekončí. Ba naopak – nastává fáze příprav v podobě najíždění tras, hledání míst pro kontroly a úprava podkladů pro finální mapu na příští rok. Možností pro náš MTBO je tu opravdu hodně, protože řeka a velmi členitý terén nabízejí širokou škálu variant pro položení kontrol. Proto věřím, že zde připravíme pro všechny závodníky co nejlepší možné podmínky pro strávení času nejen v sedle kola, ale i během celého Kobylkovíkendu.

Doufám, že se vše podaří a už teď se na všechny účastníky příštího ročníku moc těší celý organizátorský tým. Určitě na vás zase vymyslíme nějakou tu kulišárnu, jako v minulých ročnících. :-)

Pavel

RS Mladotice
RS Mladotice
RS Mladotice
RS Mladotice
RS Mladotice
RS Mladotice
RS Mladotice
RS Mladotice
RS Mladotice
RS Mladotice
RS Mladotice
RS Mladotice
Ztracené Kobylky 2014 jsou ustájeny v RS Mladotice

1 komentář u „Ztracené Kobylky 2014 jsou ustájeny v RS Mladotice

  • 31.10.2013 (15.59)
    Trvalý odkaz

    Jo jo lépe jste to vybrat nemohli :-D . Už se těšíme . Konečně doma. :-)

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..