Již počtvrté se zúčastním klasiky mezi MTBO závody Bike Adventure, dvoudenního prestižního klání velké části naší komunity, které se letos bude konat v Českém Lese v obci Nová Ves u Třemešné. Blízká lokalita nám s manželkou umožňuje zastoupení Kobylek na tomto podniku, který vzbuzuje přirozený respekt, ale i touhu srovnat se se špičkou v oboru. Jedná se o dvoudenní MTBO na 6 + 4 hodiny, s vloženým závodem  BA Challenge. Základní princip tohoto závodu zůstává stejný jako u tradičního Bike Adventure, závodníci se však nebudou po první etapě vracet zpět do centrálního kempu, ale budou nocovat v určeném místě někde na trase závodu, ve stanu, který si společně s dalším povinným vybavením povezou s sebou. Spolehnout se tak budou moci jen sami na sebe, odměnou jim však bude o to silnější a romantičtější zážitek.
Plzeňská část Kobylek se zúčastní podniku podruhé jako manželský pár, poprvé to bylo v roce 2011 v Novohradských horách, kde jsme si to náramně užili a srdnatě bojovali ve velmi těžkých terénech této nádherné části naší země. Závod bývá velice specifický a i když už je tzv. profláknutý, musím říci, že pro mne má stále své osobité kouzlo. První účast jsem si zapsal v roce 2006 společně se svojí sestrou, kdy jsem poprvé s kolem navštívil Orlické hory, následovaly Brdy na Dobříši v r. 2007 a již zmiňované Novohradské hory. Je vidět, že organizátoři jsou profíci, nicméně profi přístup možná závodu v posledních letech paradoxně trochu ubírá hobby závodníky….konzultovali jsme to s Ivčou Lacigovou na Kobylkách, ale na nic zásadního jsme nepřišli :-)
Takže Kobylky se příští víkend rozprchnou po celé ČR, někdo jede na Českou Kanadu, někdo na BA, kam pojede Vy? Obě akce stojí za to a jistě si dokážete vybrat, co komu bude vyhovovat. Každopádně věřím, že si to všichni užijete, ať budete kdekoli.

ba14

Bike Adventure 2014 i s Kobylkami

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..