Před týdnem se nám podařilo od našich přátel z Ruské rulety sehnat časomíru. Je to krásný kousek “zahradního nábytku”, který jsme měli už loni a který určitě zvyšuje prestiž sportovních událostí. Časomíra má řadu dalších vlastností, zejména měří všem stejně. :)
Když už jsem u toho, dovolím si připomenout, že letos bude časomíra, pořadatelé, systém na výpočet výsledků a doufám, že i závodníci počítat s tím, že časový limit pro závod je 6 hodin, respektive 3 hodiny pro kategorii PL. Toto je důležitá změna, na kterou nesmí nikdo zapomenout! V souvislosti s tím a také proto, že jsme už dokončili práce s přípravou mapy a bodovým ohodnocením kontrol (letos budou body přímo na mapě!), rozhodli jsme se zpřísnit penalizační pravidla. Pro prvních 10 minut zpoždění se nic nemění. V rozmezí od 1. do 5. minuty zpoždění Vám odečteme 2 body za každou takovou započatou minutu, od 6. minuty pak 5 bodů. Od započaté 11. minuty zpoždění ale pro všechny kategorie kromě PL zpřísňujeme a budeme odečítat 10 bodů za každou započatou minutu zpoždění. A to je už dost fičák, jak jdou pracně nasbírané body dolů, když se někde zapomenete! Takže opravdu bacha na čas a časomíru, je to sviňa, co Vám může sezřat všechny body!
Další podrobnosti a pravidla, třeba to, že pokud nedorazíte ani 60 minut po limitu závodu, diskvalifikujeme Vás, najdete v propozicích a budeme je ještě opakovat ráno před závodem.
casomira

Neúprosná časomíra a penalizace

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..