Čas od času můžete na našem webu najít zpestření v podobě rozhovoru s lidmi, kteří kolem a MTBO doslova žijí. Nejinak tomu bude i dnes, kdy jsme pro vás krátce vyzpovídali polovinu týmu Kamzasnehem.cz, MTBO harcovníka a sportovce tělem i duší, Martina Sajala, který se s námi před časem podělil o svoje MTBO know-how i na semináři o mapování a MTBO závodech (https://www.ztracenekobylky.cz/2015/04/kdybych-nebyl-debil/)

Kobylky: Ahoj Martine, jak jdou přípravy na letošní Kobylky? Dovol mi krátkou rekapitulaci: 2012-kategorie MD, první; 2013-MD druzí; 2014 a 2016 ve stejné kategorii zase první a loni v kategorii MM+ druzí…….jak to bude letos? Předpokládám zase bednu…..

Martin: Ahoj Zdenku, no bohužel letos poprvé Kobylky nevyjdou, snad aspoň uděláme radost čekajícím náhradníkům. Lenka se nevrátila ke sportu zdaleka tak rychle jako biatlonistky Darja a Marie v minulých letech :-) a na nějaké závodění se zatím moc necítí. A to není všechno, tentokrát Kobylky kolidují dokonce s Mistrovstvím ČR v MTBO, které se jede kousek od mého domova. To bych možná ještě oželel, ale prostor letošních Kobylek se navíc částečně překrývá se závodním prostorem tradičních 5denních mezinárodních závodů MTBO 5 DAYS, které se konají na začátku července s centrem v Plasech. Což znamená, že pokud se chci zúčastnit hlavní závodní kategorie na 5denních, nesmím před nimi jezdit vyhlášeným závodním prostorem, abych nezískal výhodu oproti soupeřům. Kdyby si ale někdo z účastníků Kobylek chtěl v červenci vyzkoušet, jak vypadá závod, který se jede podle speciální podrobné MTBO mapy, určitě s tím nebude problém. V kategoriích pro příchozí se znalostí terénu pořadatelé zabývat nebudou. Jinak kdo by se chtěl dozvědět, jaké jsou hlavní rozdíly mezi závodem typu Kobylek a MTBO dle speciální mapy, může si o tom přečíst v mém starším článku o dlouhých orienťácích http://www.cestanahoru.cz/dlouhe-mtbo-zavody/

K: Chápu, budeme držet palce, ať uděláš dobrý výsledek. Mimochodem s Lenkou už jezdíš hodně dlouho, vlastně jsme vás dali dohromady, jestli se nepletu….

M: Je to ještě trochu jinak. My už jsme byli spolu dříve, ale Kobylky nás daly dohromady jako závodní dvojici. Pro první ročník Kobylek mi kvůli zranění vypadla moje tehdejší nejčastější závodní spolujezdkyně a Lenka ji zastoupila. Díky úspěšné premiéře na Kobylkách jsme si uvědomili, že bychom vlastně mohli jezdit závody spolu pravidelně. Takže i Kobylky můžou za těch skoro 20 společných závodů a několik povedených cyklistických dovolených, mezi něž mimo jiné patří i Kololoď http://www.cestanahoru.cz/chorvatsko-kololod/. Kobylky jsou pro nás docela srdeční závod, v minulých letech dokonce dostaly 2x přednost při termínové kolizi se závody Českého poháru MTBO. Takže doufáme, že za rok opět s vámi:-)

K: Prozradil si, že máte potomka. Můžeme vědět jméno? Kategorie PL a N se nám úspěšně rozrůstá, třeba si do ní také najdete cestu (aktuálně přihlášených 31 týmů N a 13 PL).

M: Uvidíme:-) Naší Míše bude v době konání Kobylek 9 měsíců. Ale máme už jednu tematickou:-) Tohle byl asi první kontakt Míši s kolem, ještě se na něm ani za ním ale nesvezla…..

K: Paráda, jsme rádi, že nám vyrůstá nová generace bikerek:-) Martine, díky moc za Tvůj čas a rozhovor, pozdravuj Tvoje dvě cyklistky a třeba se potkáme na jiných MTBO závodech. Je nějaký fajn závod, kam by si naše hobíky letos pozval?

M: Letošní sezóna dlouhých závodů je pro mě nějaká zakletá. Většina mých oblíbených závodů buď koliduje s důležitými MTBO závody, nebo se letos nekoná. Těšil jsem se aspoň na Rybákova slídila, ale i ten je pro letošek nakonec zrušen. Takže pokud budou kamarádi chtít pomoc s pořádáním Bike-O-Challenge, který zastoupí letos taktéž nekonající se Bike Adventure, tak možná tento rok nepojedu vůbec žádný závod. Každopádně do Železných hor na Bike-O-Challenge taky rád všechny Kobylky pozvu…

… a jinak držím palce, ať se vám letošní Kobylky vydaří.

K: Díky. No a s vámi ostatními ahoj na startu už příští týden…..

Proč letos nejede Martin Sajal

1 komentář u „Proč letos nejede Martin Sajal

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..