Letošní podzim je bohatý na běžecké orienťáky, které tak rád pro své dobré kamarády stavím. Snad jsou i oni rádi, ale podle toho, že do toho nakonec vždycky jdou, kočár – nekočár, děti – neděti, forma – neforma, bych tipnul, že jo. :)
Víkend 20.-22. říjen byl ve znamení tradiční podzimní akce, která už vlastně ani není narozeninová. Prostě najdeme místo v naší krásné zemi, kde je k dispozici mapa pro orientační běh, kde se v našem trošku bobtnajícím počtu lidí (letos 32 dospělých a 23 dětí) můžeme ubytovat a kde můžeme společně posedět a pak už je to sranda. Teda to hledání je trošku peklo, protože Google tuhle kombinaci neumí, ale dá se to … Letos jsem po asi třech večerech našel nádherné východočeské městečko Potštejn v podhůří Orlických hor. Městečko, kde je to všude kousek, kde mají svůj pivovar Clock, zámek a hned dva hrady! A taky dostatečné ubytovací kapacity, samozřejmě.
V pátek jsme společně s rodinou při nádherném počasí položili do terénu 10 kontrol a zakreslili je na mapu, kterou nám zdarma poskytl OOB Vamberk. Jestlipak si přijedou pro startovné zdarma na Kobylky 2018? No a v sobotu krátce po čtvrté jsem začal na trať posílat celkem 15 týmů, tolik jich nikdy nebylo! Je pravda, že třeba Světla běžela hned 2x, ale protože jde hlavně o zábavu, bylo jí to dovoleno. :) A aby té zábavy nebylo málo a soutěž byla zajímavější, uděloval jsem sadu předstartovních bonusů. Za děti v týmu, za start do tmy nebo za běh v doktorském vybavení. A aby došlo ke spojení orienťáku s aktuálním děním, po doběhu měli možnost všichni rozšířit svoje bodové zisky v kvízu politických znalostí. Nevěřil bych, jak obtížné bude hádání jmen a příjmení představitelů našich politických stran a musím říct, že mě některé odpovědi hodně pobavily. :) Taky jsem trošku nedomyslel systém na výpočet udělovaných politických bodů, uznávám, že byl překombinovaný a příliš nahrával dobrým běžcům. Ale co, tak to holt bylo, příště to zase bude uhozený jinak. :) Mrzelo mě, že se díky tomu kvízu a následnému počítání odsunulo vyhlášení cen až do pozdních večerních hodin a tak o něj přišly děti. Snad mně to odpustí, snad jim “pod pultem” a trošku neceremoniálně předané diplomy a mandarinky moc nevadily. Na dětské diskotéce to aspoň vypadalo, že se nezlobí.
Těším se na další podobnou akci, která bude už nejspíše zimní … ale uvidíme, orienťácká sada je už zase kompletní (děti v Potštejně nám uloupily kleštičky! :)), slimák, kterýho jsem si přivez na lampiónu domů, je už zase v přírodě a klíště, který se mnou dneska bylo na výletě v Brně, je vykroucený. Takže se zdá, že jsme už zase připravený.:)

Potštejnský volební speciál

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..