Ani tentokrát mi počasí dvakrát nepřálo, teplota kolem 7mi stupňů a zamračená obloha. Ale nemrzlo jako posledně, takže to byl určitě posun k lepšímu. Tentokrát jsem se vydal v sobotu 15. března do mých oblíbených Plas, kde jsem v minulosti vypil nejedno pivo v Komunále, U suku, nebo ve “skleníku”, či na plaské louce na koncertech. Zavzpomínal jsem si na ty časy, pivo si tentokrát nedal a místo toho jsem zamáčkl nostalgickou slzu. Velmi rychle jsem se ale vrátil do reality při tuhých stoupáních, které tu jistě počkají i na vás. Jakmile jste totiž někde dole u Střely, nečeká vás při stoupání žádný med, ale příkré výjezdy. Na oplátku vám ale většinou nabídnou krásnou scenérii a při šlapání na kašpárka si je můžete v klidu vychutnat.
Letos jsem si při tvorbě trati vzal k srdci loňskou vytýkanou menší náročnost na mapování. Věřím tedy, že letos nebudou zklamáni ani mapově zběhlí závodníci, protože se opravdu snažím vymýšlet složitější a nejednoznačné postupy.
Přidávám pár dalších indicií k letošnímu závodu – zajedete si například na letiště, poznáte celou řadu krásných vyhlídek, přebrodíte několik potoků a vaším celodenním parťákem bude, kromě zadýchaného a zpoceného spolujezdce, železniční trať. A celý den se budete houpat. Nahoru a dolů :-) Také zjistíte, kdo to byl Bělbog či Triglav. A všimnete si také, stejně jako já, že je tento malebný kraj plný různých kapliček, křížů, křížků a dalších znaků víry. Pro zpestření, a zbrždění chrtů, přidáme zase naše tradiční ztracené kontroly. Naladíme je do tématu letošních Kobylek, který zveřejníme příští týden.
Doufám, že vás tyto řádky řádně navnadily. Za sebe mohu říct, že letošní oblast konání závodu se mi zdá zatím nejhezčí a nejzajímavější, kterou kdy Kobylky navštívily. To ale rozhodně není synonymem pro nejlehčí!
Letos určitě nebude možné objet všechny kontroly, což bude samozřejmě zajímavější z pohledu výběru trasy a závodní taktiky:) Mohu ale slíbit, že ať pojedete kamkoli, budete žasnout nad krásou naší země.

Aktuální stav trati k 15.3.2014

1 komentář u „Aktuální stav trati k 15.3.2014

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..