Včera jsme si s manželkou udělali krásný cykloden, hlídání bylo zajištěno, tak jsme vyrazili cyklovláčkem směr Mladotice – zastávka. Ve vlaku samí příjemní lidé, vtipným průvodčím počínaje a fajn cykloturisty, jedoucími do Potvorova, konče.
Cesta byla úžasná, přes Mladotice jsme se prostoupali až k venkovskému zámku Kalec, abychom mohli padnout zpátky ke Střele. Brodění již bylo o dost snesitelnější, než v březnu a výšlap na hřeben proběhl krok sun krok. Následoval přejezd do Manětína, kde se v lese bohužel technika vyřádila, takže cesta byla těžká.
Nádherné počasí, které kazil pouze občasný nárazový vítr, nás provázelo celý den a terénní část jsme ukončili kousek od Draženě, dali jedno pivo v hospodě, kde probíhala oslava Dne matek a mazali po silnici zpátky do Plzně.
Celodenní výlet podobného ražení jsme dlouho se ženou neabsolvovali, o to byl krásnější a moc jsme si ho užili. Najeto 70 km, jedna píchlá duše, snědeny 4 chleby a 2 housky se salámem, upřesněny poslední kontroly a získáno první letošní cykloopálení :). Jízdné pro 2 cyklisty 140 Kč, zážitky úchvatné.
V kraji manětínských lesů a okolí Střely padnou ne nadarmo slova…a to je ta krásná země, země česká domov můj…

Do Mladotic vlakem a potom do Plzně na kole

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..