Je to sice divný, ale je to tak. Lidi podváděj. A bohužel děje se to i na takových akcích jako jsou amatérské MTBO a teda i na Kobylkách. Zachytili jsme to už na prvním ročníku, loni podobných hlášení přibylo. O co jde?
Jak píšeme v propozicích, jsme závodem dvojic. To znamená, že se na trati musíte pohybovat ve dvojici, která tvoří Váš tým. Toto pravidlo je tak benevolentní, že pokud se díky rozdílné výkonnosti trošku rozjedete, není to takový problém. Měli byste být od sebe ale vzdáleni nejvíce tzv. “na doslech”. Dobře, může se stát, že do nějakého kopce jeden z Vás vydupe o pár minut rychleji a druhý dorazí potom. Podstatný ale je, že dorazí, že nečeká pod kopcem a nešetří síly. A právě tohle se bohužel děje a víme, že i u dvojic, které pak atakují první příčky závodu.
Proto jsme se letos rozhodli poslat na trať Kobylkokomisaře, kteří budou porušování tohoto pravidla hlídat. Předpokládáme, že budou nejméně tři a že na zlobící Kobylky budou číhat právě v místech, která k nedodržení jízdy v páru, svádějí. Pokud Vás chytnou samotné, máte smůlu, závod pro Vás končí, nebudete hodnoceni. Takže pozor na to, byla by škoda si účast na Kobylkách pokazit. I když pevně věříme, že už samotný pocit podvádění je dostatečně deprimující na to, aby se do toho někdo vůbec pouštěl.
A Kobylkokomisaři budou mít ještě jednu funkci. Budou Vás na trati fotit, protože fotky z trati jsou pro Vás velmi cenné, jak jste nám v předchozích ročnících sdělili.

Kobylkokomisařka Pavla je velmi vychytralá a možná až lstivá, nesmlouvavá. Čekejte od ní, že na Vás bafne ze křoví a nenechá se rozhodně ukecat!
Pavla
Kobylkokomisařka Kristýna, aneb jak se nechat vyloučit ze závodu a propadnout se u toho hanbou. Čekejte, že jestli Vás chytí švindlovat ona, promluví Vám do duše!
Kristyna
Kobylkokomisař Kamil má rád těžký terény, nikdo mu neujede. Navíc používá maskování a speciální dalekohled, takže bacha na něj!
Kamil

Novinka na trati – Kobylkokomisaři

2 komentáře u „Novinka na trati – Kobylkokomisaři

  • 20.5.2014 (12.22)
    Trvalý odkaz

    Ahoj,
    také mě to podvádění štve – myslím ale, že by se kontrola měla doplnit tím, že se dvojice označí startovním číslem. Pak by si to podle mě nikdo nedovolil. Teď na JD jsme si na jedné kontrole na kopci dali sváču a kromě jedné dvojice mi připadalo, že tam vyjížděli jen jednotlivci. Protože ale neměli čísla, nebyl jsem si jistý (i když dole na mezi svačilo několik lidí, kteří na kopec nejeli).
    Mirek

    Reagovat
  • 20.5.2014 (10.48)
    Trvalý odkaz

    Ahoj Kobylky, jen k tomuto tématu co jsem na posledních závdech MTBO já osobně “vykoukal”, coby “účastní-závodník”… Nejenže se nejezdí spolu (viz kopce nahoru-dolů), ale co mě tedy vadí osobně více, že na kontroly se nedojíždí společně (partner čeká na vzdáleném rozcestí až druhý zdatnější z dvojice orazí kontrolu), kola se nechávají pod kopcem a výšlap absolovuje pouze jedinec a to pěšky (např. čerstvá zkušenost na VIPrahlu na kontrole “U Sv. Jana pod Skalou”), a jezdí se “zkratkami” cestou-necestou (myšleno lesem, loukou, apod.). Nechci být hnidopich, ale pokud mám mít radost změřit síly s ostatními, nebudu přeci tímtí stylem “podvádět” a závodit proti pravidlům… P.S. Zatim jsem nikoho “neprásk”… :o) PK

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..