V sobotu jsem opět navštívil prostor konání letošních Kobylek a pustil jsem se do míst, která nejsou až tolik známá.
Nejprve mne cesta zavedla do Žebnice a kolem potoka do Plas, odtud jsem opět vystoupal do Plání a jal se prozkoumat jejich okolí.
Osojenský potok a jeho meandry společně s náročným terénem patřily k tomu nejkrásnějšímu, co mě zde potkalo. Nádherné údolí s množstvím tábořišť dávalo vědět, že zde mimo cyklistů putuje velké množství trampů a dalších pěších turistů. Sice na každou stranu bylo velmi těžké stoupání, ale i přesto jsem si okolí projel dvakrát. Za hodinu jsem potkal tolik zvěře, že být myslivec, mám plný mrazák do Vánoc.
Cestou zpátky do Plzně jsem projel pro mne  ještě neznámá místa západně od Plas kolem Lomničky a zasloužené pivo jsem si dal v Rybnici U Pašků. Nebyl jsem tu asi 20 let, ale nic se v této hospodě nezměnilo, snad jen Svijany doplnily původní Gambrinus. Zbytek cesty byl už poměrně jednoduchý. Přes Kaznějov jsem najel na cyklodálnici kolem lomů u Horní Břízy a za silného deště jsem dovalil do Plzně.
I přes poměrně nepříznivé počasí musím konstatovat, že jsem velmi rád strávil den v sedle opět v tomto kraji, protože to opravdu stojí za to. Věřím, že i vy se sem budete rádi vracet nejen na Kobylky :)

Osojenský potok a krása nedotčené přírody

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..