Druhý květnový víkend, prodloužený o den, jsme měli už delší dobu naplánovaný jako ten, co “dojezdíme mapu” a co se organizátoři seznámí s areálem pro letošní rok, tedy s kempem Eden v Jinolicích.
Počasí bylo oproti najíždění severu mapy vo dva a možná i více fousů lepší! Zapršelo jen v noci na sobotu, ale vody nebylo na velké rozbahnění terénů dost. V sobotu navíc došlo i krátký kalhoty nebo na pivo na zahrádce, což beru při způsobu letošního jara jako dar z nebes! Krajina je už také o dost zelenější, takže celkově bych tenhle víkend hodnotil vysokými známkami. A že v neděli odpoledne foukal studenej vítr, to už se dalo nějak kousnout.
S Vlastou jsme najeli jižní polovinu mapy, která má 2 sekce. Pro rodiny s dětmi, v blízkém okolí Jinolic, pak severněji balík kontrol pro hobbíky. Ta druhá sekce končí Kozákovským hřebenem, za kterým je “chrtí sever”. Přesto, že je jih určitě o něco lehčí, na roviny zapomeňte, ty prostě ani letos neumíme. :) Přesto je část, která je primárně určena pro rodiny s dětmi, jednodušší. Proplétá se totiž CHKO Český ráj a protože chceme dodržovat pravidla, která jsou pro chráněná území dána, jsou kontroly v této části většinou dosažitelné po asfaltových komunikacích. V CHKO se totiž na lesní cesty (pokud nejde o cyklostezku) nesmí a my toto respektujeme. V mapě bude navíc hranice CHKO vyznačena. Severnější partie mapy nabídne převahu terénů, některý i poměrně adrenalinové (označíme vykřičníky), takže si přijdou na své i terénní jezdci.
Jižní sekce mapy by se také dala nazvat: “Prohlídni si Trosky ze všech stran!” :) Ano, vylejzaj opravdu vodevšad a jak je vidět z fotek, jsou opravdu nádherný! Věřím, že se zalíbí i vám, včetně dalších výhledů, které jsme pro vás přichystali. Počet kontrol jsme nakonec, po dvouhodinové diskusi, stáhli na potřebných 33. Z toho jich bude 30 na mapě, 3 budou ztracené. Po najíždění jsme měli kontrol 40, 7 jsme jich museli odstranit a bylo to těžké rozhodování.
V areálu jsme se navíc domluvili na všem potřebném, tedy jsme dnes odjeli s tím, že zbytek už můžeme doladit z našich domovů. Práce je před námi ještě mraky, ale nejdůležitější část, mapa, je v deskách u Vlasty a tím bych dnešní psaní uzavřel. Stejně se těšíte hlavně na ty fotky, jak vás známe! :)

Kontroly na letošní Kobylky lokalizovány!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..