Když jsme si s Vlastou ve čtvrtek definitivně potvrdili, že první najížděcí víkend opravdu proběhne, věřili jsme, že předpověď srážek se přeci jen pro okolí Kozákova bude mýlit. A vyšlo to! Napršelo tam víc, než předpovídali! :) Jinak předpověď seděla, dopršelo v noci na sobotu, přes den v sobotu bylo beze srážek a v neděli nás chytla přeháňka. Takže se dá říct, že to bylo ještě hodně dobrý a děkuju tímto ještě jednou Krakonošovi, do jehož revíru vlastně tahle oblast patří, že to tak pěkně s počasím zařídil. Nakonec … nesněžilo, což třeba na Šumavě říct nemůžou! :)
Pro ty, co neradi čtou, máme samozřejmě sadu fotek. I z nich je poznat, že jsme projížděli “silně zvrásněnou” krajinou, která se do jara teprve probouzí a která aktuálně nemá nouzi o vodu. Když k tomu přičtu teploty převážně do deseti stupňů, je jasný, že jsme prožili velice výživný víkend. Na noclehy, přesto, že to nemám do Sklenařic daleko a přístřešky příbuzných by jistě také mohly dobře posloužit, jsme zvolili secesní hotel Obecní dům. Je naší zažitou tradicí, že se snažíme najíždět bez pomoci auta s možnostmi občerstvení, co právě řízení motorových vozidel omezuje a taky, že se večer vmísíme mezi místní v nějaké restauraci, abychom získali tipy na zajímavá místa v okolí. Mezi námi, to vmísení se nám podařilo z celého víkendu asi nejvíc a tak byl víkend náročný i ze společenského hlediska. :)
Ale konkrétněji … a proto to píšeme, aby ti, co nás sledují, měli přeci jen nějakou výhodu a mohli si třeba i lehce plánovat strategii. Pro první víkend jsme si naplánovali projet Semilsko a Lomnicko, navštívit 2 nejvyšší vrcholy v okolí a najít místa pro cca 20 kontrol, tj. namapovat zhruba polovinu celého závodu. Ne, kontrol nebude 40, počítáme s 30 kontrolama na mapě a 3 kontrolama, co k nim budou jen indicie, ale vždycky máme naježděno kontrol víc a pak je od stolu, a většinou s těžkým srdcem, odmazáváme. Takto to jde, opačně těžko. Vzhledem k tomu, že tento víkend najížděná část je tou částí náročnější a taky proto, že jsme na mnoha místech šlapali jak protržený a přesto to tím bahnem skoro nejelo, jsme 3 kontroly najet nestihli. Nevadí, doženu to příští víkend, kdy mám sice agrotechnické lhůty na sadbu cibule a setí mrkve s hráškem, ale protože je tenhle kraj ze Sklenařic dobře dostupný, dokážu to za půlden doplnit. Tímto se omlouvám VIPrahlu, ale na Bajkonur fakt dorazit nezvládnu, ten už nemám kam napasovat.
Ještě k tomu mazaní kontrol, které na nás vyplavaly z bahenní lázně … aktuálně bych určitě škrtal nejvíc na sever od Jizery, protože tyhle kontroly jsou opravdu hodně těžký a myslím, že jich máme takových v hledáčku aktuálně zbytečně moc. Mírnější jih blíže startu a cíli naopak kontrolami spíše zahustíme, aby měla nižší a střední třída co sbírat a chrtům naházíme těch kostí na severu spíš míň. Však on tam Kozákovský hřeben zase tolik dvojic nepustí a tak jim to bude stačit. :)
Závěrem velké poděkování za příjemnou a inspirativní společnost místních týmů Ztracené Semilky a Fialky z Podskalí! Sice z jejich nápadů nevytěžíme vše, ale zase jsme se výrazně kulturně obohatili! Třeba to, že Semily jsou městem, kde když spustí na plese hudba, začne hned tancovat 20 párů z 25, mě fakt zaujalo a někdy se na to zajedu podívat! Respektive, věříme, že se něco v tomto duchu přenese i za 2 kopce do Jinolic 10. června! :)

Bahenní lázně, aneb chrtí sever mapy naježděn!

2 komentáře u „Bahenní lázně, aneb chrtí sever mapy naježděn!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..