“Uvidíš ten klid tam”, lákal mě Pavel na moji letošní první kontrolu Kobylkoterénu. A viděl jsem, teda spíš slyšel, teda spíš neslyšel. Krajina kolem Mladotic je opravdu velmi klidná, tichá, romantická. Teda když pomineme ty davy lidí z turistického pochodu Gympl na cestách, který pořádá Gymnázium v Plasech. Podle jejich stránek obsahovaly ty davy 1800 turistů a tak se není čemu divit, když jsme v jednom místě museli opustit krásný singltrek a jet po poli. Účastníci pochodu byli ale velmi pohodový lidi a tak jsme si moc nevadili. Navíc jsme některým z nich rozdali naše plakáty a pozvali je na naše Kobylky. Však i naše akce má s turistikou hodně společného.
Ale turisté byli jen jednou vsuvkou dnešního bohatého dne, který byl pro mě parádní. O krajine kolem Mladotic platí vše, co psal Pavel ve svých předchozích příspěvcích, takže to už nebudu opakovat. Jen dodám, že vás letos čeká spousta lesních (a velmi často zpevněných) cest, po silnicích toho nebude třeba moc jezdit. A když, jedná se o silničky skoro bez aut. Důležité je také to, že ve vesničkách je zatím poměrně málo otevřených hospod, tedy, pokud se to nezmění, berte si s sebou hodně vody a když na nějaké občerstvení narazíte, berte ho, další bude daleko!
Projeli jsme dnes 21 kontrol a upřesnili jejich umístění. Chyby v mapách, na které narážíme, budeme reportovat SHOCartu, abyste na závodech měli mapy co nejpřesnější. Cestou jsme dnes měli technický problém, kdy se mi ulomil šroubek, co drží sedlo. Ještě, že šlo provést opravu pomocí matky z Pavlova mapníku. Už dávno vím, jak jsou mapníky důležité, ale že až takto? :) Dnešní trasa měřila 83 km a nastoupali jsme na ní cca 1700 výškových metrů. Na to, že jsme vynechali největší stěnolezy, to je, myslím, slušný a na pětihodinový závod to bude zřejmě nereálné objet všechno. Kontroly také nejsou v nějakém jednoznačném kruhu, mapa je rozdělena Střelou, takže mapování a zvolená trasa budou opravdu velmi důležité. Jsem moc zvědavej, jak se s tím poperete.

Gympl na cestách, Kobylky na poli

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..