O víkendu jsme s kamarádi zajeli už tradičně oslavit několikery narozeniny a dokázat sobě i podzimu, že není třeba být jen zalezlý doma v teple, ale právě naopak. Tentokrát jsem vyrazili na Vysočinu, konkrétně do Žďárských vrchů k obci Tři studně, klub Yukon.
V předstihu jsme si sehnali mapy na OB z mapového serveru ČSOS a protože jsem měl ještě v sobotu pořádnej chrchel, stal jsem se opět stavitelem trati. Terén okolí Medlovského rybníka byl pěkně členitý, 10 let stará mapa docela přesná a počasí luxusní. Hodinový scorelauf jsem měl za dvě hodiny položený, pak stačilo obodovat 11 položených kontrol, dopsat propozice a počkat na tmu. Rozhodli jsme se, taky kvůli dětem, že zajímavější bude, když se hledači kontrol vydají do terénu s baterkama a čelovkama.
Deset startovních týmů (smíšených dvojic a rodin s dětmi) se odvážně vydávalo do tmy mezi šestou a sedmou hodinou, všichni se ve zdraví vrátili. I když nějaké to bahno a možná i modřina na tělech závodníků ulpěla. Kromě týmu Dvě kočky všichni dodrželi časový limit, pouze tým Kačomyš zvládl sebrat všechny kontroly. Největším překvapením bylo, že mnohé rodiny s dětmi strčily do kapsy daleko zkušenější smíšené dvojice. Co na tom, že jedna kontrola byla úmyslně zanesena do mapy špatně … nebo to nebyl úmysl? Rozhodně to některé účastníky vykolejilo tak, že si stěžovali už v průběhu závodu! Teda konkrétně Kočku. :) Každopádně mě moc potěšilo, že se s nočními nástrahami trati poprala drtivá většina účastníků víkendu a ještě si to prý užili. Takže se těšte, bando. V zimě Vám zase určitě něco postavíme!

vysledky_sovi_OB* k určení pořadí došlo pomocí rozstřelu na místním stolním fotbálku

Soví orientační běh

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..