Ptal se mě v pondělí Pavel M. jestli si můžou kolegové z týmu při závodě pomoct, jestli může silnější tlačit nebo táhnout toho slabšího. Dokonce jestli k tomu můžou použít pomocné a předem připravené gumicuky nebo vodítka pro psa! No teda … co byste u našeho závodu čekali? Jednou je to závod dvojic a podle toho se teda chovejte. Tedy vzájemná pomoc v týmu je tedy nejen možná, ale naopak očekávaná. Přeci nenecháte kolegu pod kopcem “chcípnout” a na vrcholu si nedojedete pro diskvalifikaci od komisaře, který vás vyloučí pro nespolujízdu! Takže se zamyslete, jak by mohla Vaše spolupráce vypadat, co k tomu potřebujete a případně to i natrénujte. Moc času letos už nezbývá!

A ještě jeden dotaz zazněl, i když od jedné z organizátorek. A to, jestli je možné na závod vyrazit s kolem, které má přídavný pohon. Tedy s různými variantami elektrokol. I když tenhle způsob cyklistiky zažívá svůj boom, náš závod tato moderna míjí, přímo zakazujeme na takovýchto kolech závod jet. Nemáme pro takové jezdce speciální kategorii a míchat “motorky” mezi cyklisty s čistě lidským pohonem prostě nejde. Teda ne mezi ty normální, co jich je mezi Vámi většina. Samozřejmě nechci urazit ty nejlepší, kteří by zválcovali i ty motorizované. :)
Jen ještě na okraj … ono je to všechno v propozicích, ale ty tak bobtnaj, že je už asi nikdo ani nečte. :) Je tam třeba i to, že zakázané jsou i GPS navigace nebo vyzobávání kontrol jen jedním z dvojice. Ale neznalost zákona neomlouvá a … “peklo se nikdy nemýlí”!

Když kolega netáhne …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..