A máme tu první letošní reportáž od našich účastníků … děkujeme!

V pátek vyrážíme směr Mladotice na naší čtvrtou účast na této parádní akci. Již se těšíme na partu pořadatelů a říkáme si, co asi letos vymyslí za „kulišárnu“, aby nerozhodl pouze výkon. Jsme slušně namotivovaní, jelikož minulý týden jsme vyhráli náš první orienťák v kategorii MD – Úštěcký masakr.
Do rekreačního střediska Mladotice přijíždíme tradičně v pátek, abychom se stihli ještě trochu projet. Po cestě po žluté turistické potkáváme kontrolu č. 11. Večer se zdravíme se „soupeři“, popijeme nějaké to pivko – pitný režim se musí dodržovat a po zaregistrování dumáme, kdeže to budou ty „ztracené kontroly“. V mapě nalézáme obce Hůrky a Mrtník, takže o tomto máme jasno a může se jít v klidu spát.
Na startu po obdržení soutěžní mapy vymýšlíme taktiku a kupodivu velí Mirka. Vyrážíme přes naší včerejší 11 a 10 pro 50 bodů ke Střele. Potom po červené (přes asi 7 brodů) do Manětína a dále si dojet pro 70 bodů za Nečtiny a podle času, že se „potom uvidí“ jak dál. Většinou trasu vymýšlím já, ale souhlasím. Za Manětínem a kontrolou č. 18 se trochu dohadujeme, zda jet nejdříve na 41 nebo 23. Nakonec jedem nejdříve na 41 a zde je opět malá výměna názorů, zda se vrátit nebo na 23 pokračovat dále a postupně se stáčet na sever a dojet na ni po modré. Objevujeme se ale na žluté, po chvíli zjišťujeme, že na špatné (křižovatka Velká Mýť). Po chvíli je rozhodnuto, 23 vynecháváme (to ještě nevíme, že toto rozhodnutí spolu s vypečenou vychytávkou pořadatelů – zlaté cihly, nás bude stát vítězství v kategorii). Postupně dojíždíme na 70, kde získáváme i 10 bodů od šerifa. Cestou zpět bereme, co jsme si dále cestou naplánovali, kromě 14, na kterou nám již nezbývá čas. Letos stíháme u Střely rychlou odpověď včetně panáka (+10 bodů za živou kontrolu). V cíli jsme 1 minutu před limitem s najetými 87 km. V rychlosti počítám body, celkem 620 bodů. Mirka mezi tím zjišťuje body od největších soupeřů (560, 590 a 605). V tuto chvíli si myslíme na 1. místo, ale kobylkorozhodčí nám spočítají bodů 590. Po kontrole spolu s Winnifred Goodmanovou v perfektní aplikaci pro výpočet výsledků, kde si může každý najít i svoji kartičku, se potvrzuje, že máme „pouze“ 590 bodů a díky horšímu času jsme na 3. místě v kategorii MD+ a 14. celkově. I tak je to náš nejlepší výsledek v takto nabité konkurenci. Limonádový Joe vymyslel a postavil pěknou trať, kterou jsme si užili.
Večer si nejdříve užíváme vyhlášení výsledků. Jsme nadšení z krásných cen. Následuje Kobylkopárty s tancem a půlnoční tombolou, kde jsme opět úspěšní a vyhráváme návleky na ruce s kobylkomotivy.
Děkujeme úžasným pořadatelům za krásně strávený víkend, jen škoda, že v Mladoticích asi naposledy.
Nakonec zveme všechny milovníky této orientační zábavy na kolech, na náš „závod“ – Františkova bludička do Slavkovského lesa s centrem v Milíkově, a to na sobotu 3. srpna 2019. Naše akce je skromnější, ale snažíme se ji každým rokem vylepšovat. Těšíme se na Vás v Milíkově.
Závěrem chceme poděkovat skvělým pořadatelům Ztracených kobylek za perfektní akci, která snad neměla chybu (alespoň my jsme na žádnou nepřišli). Už se těšíme na další ročník, ať bude kdekoliv.

Babička a zmatený dědeček.

Babička a zmatený dědeček na Ztracených kobylkách

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..