Včera vláda zveřejnila plán uvolňování COVID-19 opatření, podle kterého si hned pár lidí myslelo, že sundáme podkovy, sedla, uložíme kočár a prostě Kobylky pro letošek zabalíme. Jako podle teď platného plánu se zdá, že to tak bude, ale … proč stahovat kalhoty, když je brod ještě daleko?
Tak hlavně, ten plán je prostě jen plán, jen pohled dopředu podle včerejšího vidění světa. Jedna ze základních vlastností plánu je, že se nedá splnit tak, jak byl vyřčen. Už třeba proto, že naplánovat všechna rozvolnění do všech detailů prostě není možné, i kdyby se všichni odborníci rozkrájeli. Nebo proto, že se plánuje něco okolo něčeho, co není vidět a co si tak trošku žije svým životem. A pak, předpokládám, že podobný plán, který vláda zveřejnila je spíše pesimistický, tj. dost dobře nejde dále zpřísňovat, pokud by se teda corona nezačala zase nějak divoce šířit. Spíše může docházet k dalšímu změkčování opatření, pokud se situace bude vyvíjet dobře. Do měkka to lidi vezmou, do tvrda hůř. Takže suma sumárum, za měsíc můžeme být dost jinde a opatření se můžou uvolňovat rychleji.
Pak, kdyby tomu tak nebylo … máme nápad. V těch povolených akcích jsou mj. “svatby za specifických hygienických podmínek”. A my máme mezi organizátory dva stabilní páry, které svatbu plánují … to by asi šlo nějak vymyslet, ne? :) Teda oni o tomhle záložním plánu nevědí, respektive dočtou se o tom z tohoto příspěvku, ale předpokládám, že by se spíš poprali o to, který z nich bude mít svatbu 13. června s tolika hostama navíc! :)
A pak další věc. Dneska jsem mluvil s paní Grozíkovou, protože jsem se bál, že oni už to v RS Mladotice odpískali. Ale právě, že vůbec, spíš naopak! Areál se pomalu začíná probouzet a čas, kdy ještě nebudou moct ubytovávat využijí k renovaci chatiček a prostředí, aby byli začátkem června připraveni. Na Kobylky se těší a věří, že budou. Ten optimismus a podpora mě teda hodně potěšila! I proto prostě jedeme dál!
Ale abysme tomu dali jasný rámec, ono vařit tu naději do nekonečna určitě nejde. Poslední slovo řekneme nejpozději měsíc před Kobylkama, tedy 13. května. Tak společně věřme, že budeme moct být dále pozitivní. A my zatím budeme pokračovat v přípravách, nebojte! Lepší být první konanou akcí po koroně než poslední, která se zrušila, ne?! :)

Jak vidíme skrz koronu dneska?

1 komentář u „Jak vidíme skrz koronu dneska?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..