Jednou jsi dole, jednou nahoře … v pondělí platilo to první, dneska se zdá, že už směřujeme nad hladinu.
V pondělí ráno (bylo prostě pondělí jak řemen) mě zmrazila zpráva od Gábiny, že odboráři nám dříve prozkoumané a předdomluvené Kralovice neposkytnou. Po kratší diskusi jsem od Gábiny zjistil, že ne tak, jak bylo v Mladoticích (tj. všechny služby RS zařizuje provozovatel), ale možná tak, že nám ve čtvrtek večer dají klíče a řeknou, kde je jistič, povlečení a klíčky k chatkám. O vše ostatní bychom se museli postarat. Začal jsem hned včera tuhle “totálně zjednodušující” variantu řešit přímo s odboráři Severočeských dolů, kteří areál vlastní, a tato varianta mi byla stvrzena jako jediná možná. S tím, že to vyhodnotili tak, že nám prostě víc služeb nabídnout nemůžou. A dodali, že bychom se mohli vrátit do Mladotic. Do těch Mladotic, které mi bohužel prozatím nedaly žádnou konkrétní nabídku na služby. Kontinuita nebyla bohužel po odchodu Gábiny navázána v kombinaci s přelomem roku se k tomu prý nedostali. Ano, nabízeli mi, že mám dorazit na jednání do Bíliny nebo se s nimi spojit přes Teamsy. Ale opravdu se mi nechtělo nosit informace tam, kde je mají – když tam jezdíme 8 let! A navíc jsme se už rozhodli pro změnu, takže jsem si nechal nacenit pronájem Kralovického areálu a večer sháněl, jestli by mi lokální fanoušek a sponzor Martin Sklenář nedohodil někoho, kdo by si to celé vzal na sebe – ideálně ten, co zamýšlel mít tam tu hospodu. A paralelně jsem začal oživovat už umrtvené kontakty areálů, které o nás měly zájem. Martin se parádně posnažil a sehnal, ale protože mi v úterý přišla nabídka na pronájem areálu v Kralovicích za nesmyslně vysoké peníze, bylo hotovo. I přes to, že s kuchyní a ubytkem by asi uměla výrazně pomoct Gábina. Celkově je to ale mega riziko a i podle prvních propočtů by to ani v nejlepším nevyšlo do plusu, navíc mraky starostí navíc.
Mezi poptanými variantami byl i Kemp Tišina, jehož majitel se nám ozval po našem oznámení o přesunu do Kralovic. Ve středu večer jsem to s ním důkladně probral, pán skvěle pochopil náš složitý podkladový materiál a jeho chuť se s námi vypořádat mě fakt celou dobu hovoru bavila. Pan Šiler nás tam zřejmě fakt chce a nic prý nebude problém zařídit. Je to navíc cyklista! S kempem začíná a zdá se, že buduje dlouhodobé vztahy, že se tím chce živit. Trošku blbý bylo, že ve čtvrtek odjel do 9. února na dovolenou, ale stihl mi poslat nabídku a domluvili jsme se na všem podstatném. Jen nám to teď nemůže osobně ukázat. Mimochodem, kapacita ubytování v chatkách je o něco vyšší než v Mladoticích a nemusíme tam stavět ani hospodu! :)
Ve čtvrtek jsme tuto variantu probrali na virtuální schůzi s dalšími organizátory a Kristina se nabídla, že se tam o víkendu zajede podívat. Přeci jen, za týden chceme otevírat registrace a shodli jsme se na tom, že bychom měli informace o areálu a způsob, jak si objednávat ubytování a jídlo, zveřejnit ten samý den. A protože Kristi drží slovo, vydala se dnes s kamarádkou na průzkum. Kromě podrobné fotodokumentace provedla i velmi důležité ohledání místa a příjezdových možností. Její pozitivní a hlavně strašně cenné závěry také přikládám:

  • vyznačená hlavní příjezdová cesta je v pohodě sjízdná od silnice až do kempu, vše zpevněný povrch, nikde bahno (sjely jsme to i teď s nízkým podvozkem)
  • možnost 2 dalších příjezdových cest (po červené od vedlejšího kempu/RK U Vožeháku a pak po modré z centra Kožlan, ale obě jsou spíš pro čtyřkolky: méně zpevněný povrch, teď místy rygoly a bláto, my s naším autem jsme to na červené v půlce cesty k RK musely vzdát)
  • podél příjezdové cesty se parkovat nedá
  • ve vyznačené elipse na mapě je prostorná rovná louka, kde by mohlo být náhradní parkoviště, ale je to daleko a nebude to potřeba
  • kemp je pěkně umístěný na samotě v přírodě, nikoho nebudeme rušit
  • prostor je příjemně vzdušný a volný, podobně jako v Mladoticích
  • kemp je prostornější než vypadá na fotkách
  • auta i stany se tam vejdou – jen to bude potřeba detailně promyslet, vyznačit a skutečně precizně ohlídat při nájezdech
  • hlavní brána je stylová a hodí se na výjezdy a příjezdy závodníků; a zůstane volná, protože pro auta je jiná příjezdová cesta – vlevo od hlavní budovy – že by start a cíl?
  • prostor mezi chatkami může zůstat volný, hodí se mapový start, výklad trati, shromaždiště závodníků
  • krajina v okolí kempu je mírnější než v Mladoticích, sice drobný výjezd od kempu k červené, ale pak hodně rovných lesních stezek, což ocení zejména rodiny s dětmi. Teď bylo vše šeď, bláto a led, ale v době závodu to bude krásně zelená příroda

 

No já myslím, že se nám tam bude parádně kobylkovat a jestli vše dopadne tak, jak si malujeme, nemuseli bysme tam bejt jen tenhle ročník. Jak jsem psal výše, informace o způsobu ubytování zveřejníme včas v Propozicích, přeci jen je pan majitel teď na dovolené, tak to musíme nějak udělat. Chápeme, že registrace na závod a jistota bydlení je pro mnoho z Vás velmi důležitá! Chystejte se na sobotu 29. ledna, v 18:00 bychom měli vše odtajnit a také spustit registrace. Těšíme se mooooc!


Nový areál pro Kobylky? Už zase? :D

2 komentáře u „Nový areál pro Kobylky? Už zase? :D

  • Pingback:Nech brouka pít! | MTBO Ztracené kobylky

  • 25.1.2022 (22.09)
    Trvalý odkaz

    No … co k tomu dodat. Snad jen obligátní “… hlavně, že je večírek !” :-)
    Držíme palce, a Kristince klobouk dolů za skvělý průzkum i report.
    KačomyšTeam
    P.S. Pomalu – ale jistě – se přibližujeme ke Krakovci, což nám z určitých, spíše osobních, důvodů docela vyhovuje … :)

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..