Jak jsme si Hasičský kobylky vymysleli jednoduchý ohledně mapování (přeci jen jsou skoro všechny hasičárny v obcích), tak byly složité na domlouvání. Ale na konci týdne se nám podařilo sehnat souhlas na umístění kontroly na poslední hasičárně.
Ty v rukou místních “esdéháček” byly ještě relativně dobře sehnatelné, když nepočítám fakt, že hasiči prostě úplně na e-maily nejsou. :) Horší byly ty hasičárny, který jsou už dnes v rukou soukromých majitelů a tam člověk musí zapojit trošku hlavu. Tak třeba jednu takovou jsem zařídil jen díky tomu, že mi při najíždění kolemjdoucí prozradil, že majitelé jsou horolezci. V kombinaci s informacemi z katastru mi pak facebook předhodil několik profilů, naštěstí včetně profilovek a hle, na jedný z nich byla osoba na skále … zkusil jsem jí napsal a byla to trefa! :)
Druhou soukromou jsem zase dopátral přes volební kandidátku z roku 2014, kde byla uvedeno jméno majitele hasičárny včetně jeho profese. Pak jsem tedy volal na úřad, kde dotyčný ale už nepracoval a navíc to byl jen jmenovec! Ale protože jsme “na vsi”, pán mi po vyslechnutí příběhu o naší akci poradil, abych zavolal starostovi, že mi určitě poradí. A taky jo! Sice jsem ho zřejmě rušil při domlouvání povolební koalice, ale druhý den mi poslal mobil na manželku majitele. A tam jsem už zabral a položení i této kontroly dohodl. Díky tomu máme jich všech 33 pohromadě! :)
Co se taky zřejmě povede, ale zatím to poklepávám vo radiátor, protože to není jistý, že se na nás přijedou podívat nejvyšší šarže Semilských, Jabloneckých okresních a Libereckých krajských dobrovolných hasičů. Určitě nám k tomu pomohl článek v Hasičských novinách, o kterém jsem psal posledně, protože právě šéfka semilských hasičů mi jeho fotku v pátek s potěšením posílala a dodala, že se k nám spolu s kolegyní šéfkou z Jablonce, co to dotáhla až na Kraj, chystaj. Pevně věřím, že ve stejnokroji! :)
A když už se nám i takto spolkově zadařilo, udělali jsme si včera takový menší kobylkový “draní peří” a dokončili jsme přípravu kontrol – jejich očíslování (číslo kontroly bude udávat počet bodů) a oštítkování pro méně horlivé zloděje. Vono se to nezdá, ale za tři neděle bude po všem, tedy vlastně přípravy vrcholí!

Všechny hasičárny domluveny a nejen to!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..