Startovní listina se pěkně zaplnila, a protože je mezi letošními účastníky hodně nováčků, myslím, že stojí za to zopakovat, že základním vybavením každého, tedy i amatérského orienťáka, je mapník.
Je zajímavé, že si vždycky, když někomu vysvětluju, jak je důležité na toto vybavení nezapomenout, vzpomenu na svoji VIPrahlou smrt z roku 2012. To byl totiž pro mě ukázkový příklad toho, jak moc mapník chybí. Neustále tahání mapy z kapsy, její ukládání tamtéž a následné zapínání zipu vedlo během chvíle k tomu, že jsem mapu totálně rozdrbal. A pak taky k tomu, že jsem jednou kapsu zapomněl zavřít a mapu ztratil. A jet orienťák bez mapy … to je o dost horší, než jet jej bez popisu kontrol. Vím, o čem mluvím, protože i to druhé se mi poštěstilo.
Takže kdo se chce vyvarovat mých zkušeností, tomu opravdu vřele doporučuju mapník pořídit. A nemusíte si hned tuto šikovnou věc, kterou užijete i při cykloturistice, kupovat. Máme domluveno, že přímo na Kobylky dorazí RaMach a s ním i jeho mapníky, které si lze za 50,- na závod půjčit. A pokud byste si pak chtěli mapník přeci jen koupit, bude Vám půjčovné odečteno z ceny mapníku. Jen si prosím zapůjčení nebo koupi mapníku dopředu domluvte! RaMach si jich sice přiveze pár navíc, ale přednostně se odbavují Ti, co mají objednáno. Takže, vyberte si mapník na stránkách Ramacha a pak si mapník objednejte na e-mailu mapniky@ztracenekobylky.cz. Co jsem se díval RaMachovi na stránky, přišel letos s mnoha vylepšeními svých mapníků. Například s “vyšikmenou” základnou Angelboy a nebo vyztužením desky pod mapou.
Před závodem se pak stačí RaMachovi nahlásit na stánku a on Vám zarezervovaný mapník předá a pokud bude třeba, pomůže i s jeho upevněním na řidítka. Platba za mapníky probíhá až na místě, přímo RaMachovi.

mapník
mapník

porovnani_vsech_3_colorovane

Jak je důležité míti mapník, aneb novinky od Ramacha

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..