A máme tu další reportáž, tentokrát od těsně druhého SPORTICUS teamu. Díky Hvězdáři!

Na Kobylky jsem se přihlašoval jako většina z vás v den spuštění přihlášek. Bylo to někdy zjara – to jsem ještě nevěděl, že nakonec s Terkou nebudu moct jet. Domluvil jsem se ale s Martinem Sajalem, který byl taky týden před akcí bez druhého do dvojice. S Martinem jsem už jednou jel – bylo to na posledním BA a schytali jsme brambory. Kdo Martina neznáte, Martin je nejlepší mapař vůbec a pokud na playmapách vidíte nějakou chybku, tak je to kvůli mě, že jsem mu ujel. Pro něho je MTBO něco tak složitého jako pro matematika malá násobilka, či spíše sčítání do deseti. Je prostě v mapě dobrej.
Dohoda byla taková: Martin bude mapovat a já se postarám o to ostatní. Mým úkolem bylo razit kontroly, mít s sebou nářadí na opravu kola, nějaký gel navíc, kdyby bylo nejhůř a vodítko na tahání. Do kapsy dresu jsem si strčil i tašku na cihlu zlata, kdyby na nás ještě nějaká zbyla, ale startovali jsme vzadu a nezbyla, jinak jsme ale měli štěstí.
Mapu jsme dostali až na startu a Martinovi byl za půl minuty postup jasný a vyrazil dřív než jsem si stačil zastrčit papír do mapníku. Projeli jsme lom a u kontroly narazili na další dvojice. Následně cestou na K50 jsem Martinovi odjel z kopce a nevšiml jsem si odbočky ze silnice do lesa. Kousek jsme se tedy vrátili a ve snaze chybu smazat to Martin rozjel ve sjezdu tak, že jsem měl co dělat, abych jeho nekontrolovanému downhillu stačil. Museli jsme zde na Kamila s Danem z RadyneBike.cz najet alespoň půl minuty. Kamil je totiž známý tím, že je rychlejší spíše do kopce, ale asi tak o 2 třídy. Nedaleko další kotroly jsme narazili na šerifku, která nás nechala získat další body. Poté jsme několik hodin sbírali kontroly v mapařské pohodě ve výletním tempu. Vynechali jsme 2 kontroly, které byly na vracečku, abychom měli dost času na zbytek závodu.
Na kontrolu č.18 na hrázi rybníka jsme šli od silnice, stačilo přeskočit výpusť. Další kontroly v lese nebyly pro Martina žádný mapový oříšek, to jen já místama netušil, kde jsme a kam jedeme. Po třech hodinách si už Martin dělal nejdelší letošní výlet na kole. Potýkal se celou zimu s nemocí a prakticky nesportoval. Potěšily nás další dvě setkání se šerify, kteří rozdávají bonusové body a namířili si to na ztracenou kontrolu do hospody v Hůrkách a následně na koupaliště v Mrtníku, kde prý měli i cihly, ale už je všechny rozdali. Dali jsme si Kofolu – teda Kolaloku a jeli sebrat zbylé desetibodové kontroly, protože nám zbylo až moc času na to jet rovnou do cíle. Před kempem v říčce jsme si dali do nosu (Mysliveckou), protože nejsem moc chytrej, abych znal odpovědi na všechny otázky.
Tím pro mě Kobylky skončily a hned po vyhlášení jsme spěchal za svou milou do Kladna a v neděli se stánkem na OB, kde jsem získal čerstvou mapu s dalším zmapovaným prostorem závodu, čímž vás všechny rád zvu na svou akci Kolotoč 10.8.2019. Je to MTBO pro dvojice, na 5 hodin v krásných lesích u Kladna, na severu Křivoklátska a PP Džbán. Bude to teprve první ročník, ale o to víc práce a snahy do příprav vkládám, aby to byla alespoň z půlky tak povedená akce jako Kobylky a budu rád, když se mi přihlásíte.

Ztracené kobylky od dvojice SPORTICUS team

1 komentář u „Ztracené kobylky od dvojice SPORTICUS team

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..