Přiznejme si bez mučení, že přípravy letošních Kobylek provázela obrovská nejistota, zda je nakonec budeme moct uspořádat. Registrace jsme otvírali, když přibývalo přes 10 000 nakažených denně, země se postupně zavírala, až jsme se pak koncem února octli zavřeni v katastrech svých obcí. Ano, měli jsme v zádech plnou startovku, ale také plný špitály a moc elánu na organizaci nebylo. Jenomže to bysme nebyli my, naše naděje opravdu umírá jako poslední a letos zase přežila! A tak jsme to zase rozjeli a postupně do příprav zabředli tak, že už bylo těžký vystoupit. A pomohlo určitě to, že naše modely vývoje epidemie napovídaly, že se sedmidenní incidence dostane na požadovaných 25 na přelomu května a června. A to se nakonec i potvrdilo.
Jenomže ještě minulý týden jsme marně čekali na další tiskovku našeho kobylkoministra zdravotnictví, kterého jsme instalovali před 2 týdny, protože povolené počty účastníků na hromadných akcích nám neumožňovaly uspořádat Kobylky bez větších organizačních opatření. Problém byl v povoleném počtu účastníků. Loni jsme povolenku pro 500 účastníků dostali 6 dní před Kobylkama, letos to bylo ještě vo fous napínavější a 500 lidí na jedné akci se může sejít od 8.6.2021, tedy 5 dní před Kobylkama! Jako, v napínavosti tam jsou ještě rezervy, ale … strčte si je příští roky za klobouk! :D
Takže jak to teda bude? Jednoduše. Kobylky jsou povolený, samozřejmě při dodržení platných hygienických opatření, viz informační stránky vlády. Při registracích jste souhlasili, že je budete ctít, tak vás o to prosíme, protože my, jako organizátor, jsme za jejich dodržování na námi pořádané akci, odpovědní. A přece nechcete, aby “šel Prdlavka zase za katr”. :) Takže prosím s sebou vemte pro všechny členy týmu nad 6 let věku potvrzení o bezinfekčnosti (dle Systému O-N-T, bereme i potvrzení od zaměstnavatele, školy, kroužku apod.), knihovnice Věruška si je bude vybírat, a pak půjde na tu mateřskou. :) Pro ty zapomnětlivé budeme mít alternativu – čestné prohlášení. Dále nenechte doma respirátory pro pobyt ve vnitřních prostorách a vědomí, že budeme zase dodržovat rozestupy a budeme si dezinfikovat ruce a kdo bude potřebovat, tak i nohy. :) Opatření samozřejmě platí jako celek, ale tohle považujeme za nejdůležitější. Kdyby bylo něco nejasného, napište nám!
Tolik pro dnešek. Možná ještě jedna věc. Pokud někoho vedeme ve startovní listině jako neplatiče neprávem, ozvěte se prosím také ještě před Kobylkama, ušetříte nám při registracích čas. Díky moc, jdeme ladit poslední věci, za 3 dny už nás bude hodně na místě, za 4 dny přibudete i vy, na které se tak moc těšíme! :)

Štěstí přeje připraveným, aneb zase to klaplo!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..