Už je to 11 dní, co jsme si užívali večírku po Kobylkách, 10 dní, co jsem psal stručné hodnocení se sirkama v očích. Je prostě tak akorát čas, podívat se na to naše letošní “dílo” tak trošku z “Kozákova”, teda z nadhledu.
Za ten víc jak týden jsme úspěšně rozstrkali kobylkokrámy do různých míst v bytě a na chalupě, jen balík odměn pro sponzory tu na mě ještě kouká a volá, aby byl brzo rozdanej. Kontroly od sběračů máme, až na Pancovi, taky doma, takže další kus úklidu za námi. Co bylo ale mnohem důležitější, a vy jste v tom hráli hlavní roli, byl sběr vašeho hodnocení našich letošních Kobylek. Dneska jsem ten sběrovej formulář zavřel, takže pokud ještě něco máte, komentujte tento článek, pokud teda přeperete Captchu! :)
Tím hodnocením od vás začnu. Protože jsme mrchy vodevřený, předkládám jej tady v plné kráse, bez cenzury. K vyplnění formuláře se vás odhodlalo 69, což je, pokud mě paměť neklame, rekordní voličská účast! Jste prostě skvělí, děkujeme, že jste si tu práci dali! A my si krásně početli, protože jste nás hrozně chválili, až jsme se chvílema červenali! :) Jen 3 z hodnotitelů nám nedali známku výbornou, takže si myslím, že máme k propadnutí fakt daleko a statisticky to potvrzuje, že jsme i letos připravili akci, co bavila drtivou většinu z vás a neměli jste k ní zásadnější výhrady. Takže můžeme slíbit, že pokračování nejenže bude, ale bude v podobném duchu, protože vítězná strategie se přece nemění! Těm, co se naše akce nelíbila, a můžou být také mezi tichou většinou, doporučujeme, aby příště volili jiný podnik, protože my budeme podobní jako letos.
Hrozně si cením toho, že z vašeho hodnocení vypadlo, že se vám líbilo v novém regionu, ale že jste velmi kladně hodnotili zázemí rekreačního zařízení Eden. Dobře si totiž pamatuju, jak složité bylo hledání zázemí pro letošek a že to málem vůbec nedopadlo, viz tento článek. Měli jsme i strach, že tak brutální změna jakou bylo po 11. letech opuštění Plzeňska, by mohla znamenat úpadek zájmu o nás, ale to se nakonec naštěstí nestalo. I když jsme samozřejmě o pár věrných přišli … třeba nepříjezdu Velbuďáků je mi fakt líto! :-( Ale zase se líhne podpora lidí z nového regionu, tak to musíme brát jako přirozenou obměnu. Vysoce jste hodnotili také organizaci, což se dá považovat za náš dobrý standard, ale věřte, že i letos to nebylo zadarmo. Dostat data do vzdálené hospody nebylo úplně jednoduchý, tím spíš, když nám před antény zaparkoval největší karavan na vokrese! :) A závada na GPS modulu v průběhu startu mi zase pěkně rozhodila startovací tablet, takže přišla na řadu naše oblíbená improvizace. :)
Nejen Vlasta má velkou radost za výborně hodnocenou mapu, rozmístění kontrol a obtížnost vymyslet vítěznou strategii. To bylo fakt úplně skvělý, jak ani místní borci nevěděli, co jet nebo jak se báli “za řeku”. Pokud to půjde, přebytek kontrol zachováme i pro příští ročníky, jsme rádi, když máte z čeho vybírat a je více správných možností jak na to. Výborně se také povedlo vybruslit ze slabiny místa, tj. sevření areálu dvěma státovkama s velkým provozem. Dalo to hodně přemýšlení a myslím, že až na výjimky jste po státovkách moc nejeli, děti mohly sbírat blízké kontroly, aniž by státovku překračovaly. Nenarazili jste na žádné fatální nedostatky mapy, takže i naše jarní najíždění a editace cest, byly k něčemu dobré.
Zastavím se ale i u hlasů kritických, byť jsou ojedinělé. Tak předně cena. Ano, zdražili jsme, jsme nejdražší závod tohoto typu. Jenže také do startovného dáváme občerstvení bezmála za 300 Kč, máme kvalitní ceny pro nejlepší a do tomboly, technologicky se rozvíjíme a netrpíme ani nedostatkem organizátorů. Prostě nelze hrát první ligu s prostředky okresního přeboru. A jestli chceme úroveň závodu nejen udržet, ale každý rok o něco posunout, nemůžeme to dotovat z vlastní kapsy, stačí, že do organizace rveme násobně více času než na “závod z kufru auta”. Ano, budeme dále mít téma, které zapracujeme do závodu, některý rok lépe, jiný hůře (tady bych i souhlasil, že to letos drhlo). Téma je ale koření našich Kobylek a prvek náhody, který spolu s tématem přichází, máme u nás jako výhodu. Kdo to tak nevidí, tak to přece sakra, nemusí absolvovat. :) Ježdění v regionu jiných závodů beru jako relevantní připomínku, ale to souvisí s tím, co jsem psal o hledání nového areálu, který by byl našim rodinám logisticky blíže. Staráme se o svoje děti, mnohdy i o rodiče, máme svoje náročná zaměstnání (co nás živí), zkrátka času máme stejně málo jako vy … proto určitě zůstaneme v tomto regionu, i když máme na příští rok domluvený jiný areál a ještě jeden další máme v záloze. Terény tedy pravděpodobně lehce změníme a zkusíme přidat aspoň jednu rovinku, letos byly, ale až “za řekou”. :) Termínově to směřujeme k víkendu 14.-16. června.
Mimochodem, toho jste si nevšimli jen vy, ale i my jsme cítili, že nám chyběla větší blízkost s vámi a tak budeme příští rok zase chtít mít naše zázemí blízko hospodě. Opravdu to ubralo na atmosféře, nedalo se s vámi pořádně komunikovat, protože naše audio sestava do hospody nedošáhla. To se pak musel Bejby sebrat a jít vás shánět na výklad trati nebo na vyhlášení výsledků osobně, pak se zasek ve frontě na pivo, navíc neměl peníze a musel si ho nechat koupit! Sakra, tak tohle už příští rok fakt ne! :) To naopak zase ano, to bude večírek, ideálně na větším place a úplně nejlépe venku. Ale to záleží, jak to všechno místně půjde. Moc jsme na tom zatím neudělali, ale v létě začneme, nebojte.
Stejně tak v létě budu dále rozvíjet myšlenku na podzimní Kobylky, co by letos mohly být Vlekařské. Asi mi to nebudete věřit, ale první nástřel výřezu mapy už mám, máme domluvené zázemí v restauraci Mexiko a aj kapela Kompress by prý 14. října mohla. Tak mi to nechte ještě trošku odležet, já něco projedu, Káťa udělá grafiku a pak bychom se závazně ozvali. Pro dnešek jsem se vyčerpal, jen vám ještě doporučím zajet tuto na Františkovu bludičku, kam já bohužel nedorazím, protože prostě časově nezvládám. Tak tam pozdravujte Dědečka s Babičkou, jsou skvělí a určitě budou mít akci parádní!

Ohlédnutí za 12. ročníkem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..