Sotva jsme strávili sobotní oběd, který udělal kaloricky významnou tečku za letošním jubilejním ročníkem, začínáme už zase “kopat do země”, abysme položili základy ročníku jedenáctého.
Jedním z prvních kroků je u nás volba tématu, který nakopne náš MTBO závod do společenštější a zábavnější roviny. Někde jsem četl, že jsme si dokonce vysloužili přívlastek “filmový” MTBO a tak do toho jdeme i letos, abyste důvěru v nás vloženou nezklamali. Sakra to letošní téma mě nějak ne a ne pustit! :)
Hlasování o tématu vlastně začalo už v červenci, kdy proběhly tzv. organizátorské primárky. Nejdřív měl každý z organizátorů možnost nominovat jeden film do voleb a následně opět každý z organizátorů mohl zvolit jeden z filmů. Zajímavé bylo, že ač bylo nominovaných filmů 9, jenom 5 z nich dostalo nějaký hlas. Na postup do celorepublikových voleb samozřejmě nestačilo mít 1 hlas, ale ani 3, takže řada favoritů propadla. Předvolební koalice mají zřejmě něco do sebe a jejich neutvoření pro filmy Dívka na koštěti nebo Adéla ještě nevečeřela se jim stalo osudným. Stejně tak taktizování, že Saxana dostane hlasů dost, tak pojďme zvolit dobrou dvojku do finále. :) A tak se stalo, že do finálního hlasování veřejnosti jdou 2 filmy, pro které moje filmové oko neplane. Musím říct, že jsem to dost vydejchával, ale nakonec musím uznat, že je fér, aby se s tématy “dostalo na všechny”. Však někdejší Lovce mamutů považuju sice stále za pitomost, ale tematicky nám to tehdy vyšlo, lidi se bavili, včetně mě. :)
Takže rampampam, ve finále, které bude probíhat do 9. října 2021 14:00 (končí tedy ve stejný okamžik jako letošní parlamentní volby) , budete vybírat mezi muzikálovou klasikou let sedmdesátých v podání filmu Noc na Karlštejně a parodickým muzikálem z let osmdesátých Trhák. Jak vás znám, svoje fandy si najdou oba snímky a šacoval bych to na to, že ženský budou volit Karlštejn, chlapi spíš Trhák. V každým případě vyhraje Matuška, který zpívá v obou filmech, takže Váš hlas nebude v žádném případě ztracen.
Ať žije demokracie! Generuje nečekané zvraty a hluboká přemýšlení o tom, jak ostatní přemýšlejí. :)


O tématu na rok 2022 jste hlasovali takto:

  • Trhák (55%, 93 hlasů)
  • Noc na Karlštejně (45%, 77 hlasů)

Hlasujících: 170

Nahrávání ... Nahrávání ...

Demokracie není pro každého, aneb zvolte téma pro další ročník!

2 komentáře u „Demokracie není pro každého, aneb zvolte téma pro další ročník!

  • 8.9.2021 (17.12)
    Trvalý odkaz

    To neděláš dobře, Jaromíre, s tímhle genderově předpojatým odhadem – chceš snad naznačit, že ženský budou apriori volit větší volovinu? ;-)
    V Americe bys chodil k soudu kanálama a nesměl by ses ukázat nejen na kobylkách, ale ani na Kolotoči jako svačinářka ;-)
    No – snad ty volby dopadnou nějak rozumně a nebudu muset do emigrace…

    Reagovat
    • 9.9.2021 (21.10)
      Trvalý odkaz

      Já si ale přece vůbec nic nemyslím … na to mě přece moc dobře znáš! :) Prostě uvidíme, necháme to osudu a určitě to zase pak nějak půjde. Třeba i blbě. :)

      Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..