V sobotu u oběda jsme se s pořadateli špičkovali, kolik bude do půlnoci registrací. To, že vyhraje jedenáctiletý Patrik, který střelil od Mirindy číslo 152, si nikdo z dospělých nepřipouštěl. Ti odvážnější z nás tipovali čísla lehce nad kilo, až se to otočilo do vtipu: “A vyhraje ten, co to trefí blíž nebo kdo řekne vyšší číslo?” :) Teda vtipu, vona to byla nakonec pravda, protože Páťa svůj tip podstřelil jen o 7 dvojic. Ale jak jsme k tomu došli?
Z registrací jsem byl náležitě nervózní a snažil se vše pečlivě dopředu připravit. Článek oznamující spuštění registrací, Propozice, facebook post, mailing na předchozí účastníky, ale hlavně aplikaci s letošními novinkami, které jsme s Jaromírem (sponzor Behavin) ladili na dálku ještě v pátek večer. Rozchodili jsme možnost platby pomocí QR kódu (dostupný z e-mailu potvrzujícího registraci) a přidali do registrace položku s počtem parkovacích míst. Přesně v 18:00 jsem, po předchozím halasném odpočítávání všech přítomných organizátorů, kliknul na spuštění registrací. Nastalo nervózních 42 sekund, kdy jsme nevěděli, jestli registrace fungují. Zklidnil nás až tým Kačomyš, který v rychlosti registrace vyhrál. Následovaly týmy eMan (1:29) a RUK – Rychle Unavení Kluci (1:39). Tým Kufrujsnámi svůj boj o startovní číslo 1 prohrál, byli nakonec čtvrtí (1:52). V tu chvíli to v hlavním stanu vřelo a přiznám, padla první vynikající hruškovice od Kaapla!
Ten nástup registrací byl neuvěřitelnej, za prvních 10 minut jich přišlo 34! Pak ještě prošlo dalších 13 týmů a když jsme registrovali 2. startovní slot pro našeho výrobce triček (obojí na stejný telefon a e-mail), zadrhlo se to. Nejen nám. Během pár chvil jsme došli k závěru, že problém bude v novém generátoru QR kódů. Registrace padly potom, co jsme se pokusili registrovat tým se stejným telefonním číslem, QR kód v sobě obsahuje variabilní symbol, kterým je telefonní číslo. A protože je pro automatické párování plateb nutné mít ten variabilní symbol a tím i QR kód unikátní, bylo to podezření celkem oprávněné. Volali jsme tedy ihned Jaromírovi a paralelně zkoušeli reagovat na oprávněné stížnosti na to, že registrace padly. Jaromír, mistr svého řemesla a vládce Kobylkoaplikace, během pár minut přišel na skutečný problém. Registrace generují e-maily, 1 jde registrovanému a 1 organizátorům. A registrací bylo tolik, že mailový server, přes který jsme ty e-maily posílali, nás začal považovat za prachsprosté spammery a zařízl nás. V konfiguraci kobylkoaplikace bylo nutné přejít na mailový server s vyšším limitem, což si vyžádalo vydání a nasazení nové verze kobylkoaplikace. Řeknu Vám, bylo to krušných 31 minut … a to jsme v hlavním stanu nevěděli, že to nebude více! Když v 18:49:25 prošel tým KaRo, spadl mi kámen ze srdce. Pak už to šlo dobře, žádný další problém s registracemi nebyl. O půlnoci jsme tedy měli 159 týmů a poslední 200. tým v pořadí se registroval v neděli v 16:22. No, tenhle víkend se některým nevyplatilo odjet na místo bez signálu. Ufff … byla to jízda, podívejte se na to, jak rychle registrace probíhaly, dole na grafu. Registrace jsou tedy teď uzavřené do doby, než se někdo odhlásí. Odhlašování se může dít bez našeho vědomí, tak nežebrejte, nemáme jak vám pomoct, i když bychom moc rádi. Všichni přihlášení dostali do svého e-mailu odkaz sloužící k editaci údajů nebo zrušení registrací. A na stránce registrací visí nyní formulář pro náhradníky. Ti dostanou automatické avízo na e-mail, pokud se nějaké místo uvolní. 
Co bude následovat teď? No, je toho hodně a ne vše je na nás. Předně, registrace je třeba potvrdit platbou (stihlo vás to už 24!), dle zmíněných propozic. Až do 31. března máte čas potvrdit platbou účast v první registrační tsunami. Hned 1. dubna ale přesuneme mezi náhradníky všechny, co nebudou mít v tu dobu zaplaceno a dáme šanci náhradníkům (kterých máme nyní již 25). Ti budou tedy o uvolněných startovních slotech dostávat jednou denně informaci e-mailem. Náš hlídací kobylkopes je tu s námi i letos, chová se stejně jako loni, stačí se zaregistrovat mezi náhradníky. A co doporučujeme udělat ještě dnes, je zarezervovat si bydlení v místě. Jak se tak koukám na volné chatičky, zítra budou rozebrány. Takže pak už jen stany, případně přespání oželet, což by byla velká škoda!
My začneme s přípravami zejména v oblasti výroby (kobylkovýrobky, mapníky) a teorie (vytyčení mapového prostoru, parkovací a stanový plán), abysme, až sleze sníh, mohli začít s mapovou praxí a našli pro vás ta nejlepší místa pro kontroly.
Každopádně už teď víme, že to je pro koho dělat, což je úplně úžasný pocit a moc vám za něj děkujeme! A pamatujte, až budete někde uzavírat sázky, zeptejte se dětí, nejsou tak při zdi jako dospělí! Gratulujeme Páťovi a posíláme písničku! :)

P.S. Proč se Vorel registroval v půl pátý ráno, to fakt nevíme! :)

Zavařili jste registrace, děkujeme!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..