Dejte mi pár dní dovolené v mém rodném kraji a kolo a já vám postavím orientační závod. :) No ještě teda není úplně hotovej, ale jeho pevný základy jsou položeny. Zveřejňujeme proto jeho propozice a otevíráme registrace. Naše podzimní kobylky proběhnou 22. října, tedy o týden dříve než loni a můžete je brát jako malou kompenzaci za zrušeného Yesmana, což nás děsně mrzí. Mimochodem, do té doby nás z SHOCartligy čekají 10. září ještě VIPrahlé duše, na které se chystáme, tak byste tam taky neměli chybět!
Samozřejmě trošku s tím začátkem práce na dalším závodu kecám, na přípravách neděláme jen poslední týden. Myšlenka na opakování loňských podzimních Dušičkových kobylek totiž vzklíčila již během závěrečného večírku loni na Mexiku. Teda opakování … dávat kontroly ke hřbitovům se dost dobře opakovat nedá, byly by zase z velké části na stejných místech a to většinou nechcete. Nezbylo tedy nic jiného než zvolit jiné téma. :) Letos (a nejen letos) jsou v kurzu hasiči. Jde o borce a borky, co nám zachraňují životy a majetky, “když dítě škrtne zápalkou a požár nastane” (a jsme u vlivu našeho letošního tématu na letošní velké letní Kobylky) nebo při živelních katastrofách. A v případě dobrovolných hasičů jde také o lidi, co tmelí společenský život snad ve všech vesnicích a mnohde jsou tam jedinou funkční organizací a někdy i “politickou” stranou. :) Proto jsme se rozhodli, že letošní podzimní kobylky zasvětíme právě jim.
V mém rodném kraji z pomezí Jizerek a Krkonoš najdete Sbor dobrovolných hasičů v každé malé vesničce a ve většině z nich fungují hasiči už více jak 120 let. Lze tak najít spoustu míst, která jejich činnost dokládá a my se vám pokusíme část z nich ukázat. A pokud se zadaří, potkáte se s hasičským řemeslem během závodu i osobně. To poslední (stejně tak jako přesné určení míst pro kontroly) je ještě v přípravě. Stejně tak jako mapa, na které se pojede. Ale nebojte, kontrol bude určitě nejmíň 25, tak budete určitě mít během pětihodinového limitu z čeho vybírat. Chtěl bych to totiž opět postavit tak, aby nebylo možné sebrat vše a o nejlepších nerozhodoval čas, ale spíše zvolený postup.
Co je už domluveno je místo startu a cíle – bude zase ve Sklenařicích, u hospody a v hospodě Mexiko. Máme také domluveno, že nám večer na Mexiku zahraje místní kapela Kompress. Ostatně, ježděním na kole to ani letos končit nebude, večerní povinná čamburína se loni osvědčila, tak proč to letos nezopakovat. Uvidíme, zda vás pozdní podzimní termín i letos naláká v dostatečném počtu, pro “černou ekonomickou nulu” potřebujeme aspoň 30 dvojic. Horní limit (kapacita Mexika) je 50 dvojic. Sponzory na podzimní akci aktivně neoslovujeme (i když jeden se už aktivně přihlásil – děkujeme firmě Algotech!!!) a tak je ekonomika trošku složitější. Věřím ale, že si k nám cestu najdete a budete následně odměněni jízdou v prosluněné podzimní krajině! A večer v teple u piva probereme nejen Hasičské kobylky, ale celou letošní sezónu.
Jo, letos jsme přidali do kategorií tzv. Naděje, tedy budeme zvlášť hodnotit týmy, kde je aspoň jeden z jezdců mladší než 18 let. Myslíme si, že dorostenci závod i ve studenějším počasí zvládnou bez úhony a zaslouží si za to mít svoji kategorii.

Letošní podzimní kobylky budou Hasičské!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..