Dojednali jsme si Krakonošem, který vládne i v Podkrkonoší, kde letos pořádáme naše – vaše Kobylky, aby bylo na víkend ještě hezky a on nás vyslyšel! První letošní najíždění, který mělo hlavní stan ve Dvoře Králové, vládlo krásné jarní počasí s větrem, co foukal dycky proti! :)
Víme, že se těšíte hlavně na fotky, ale přeci jen si dovolím přidat trošku slovní vomáčky. Za víkend jsme spolu s Vlastou zvládli najít (přesně namapovat, označit, popsat a vyfotit) 30 kontrol. Na několika místech jsme museli upravovat mapu, doplňovat nebo mazat cesty, ale to k přípravě mapy neodmyslitelně patří. Podle počtu kontrol by se mohlo zdát, že jsme s přípravou skoro hotoví (budeme mít zřejmě zase 33 kontrol celkem), ale děláme to vždycky tak, že si připravíme o polovinu více kontrol než potřebujeme a pak z toho škrtáme. Některé kontroly to mají “nahnuté” už teď, protože kolem nich řádí lesáci a ty cesty, co tam nadělá harvestor, to fakt jezdit nechcete.
Dále jsme zvládli pověsit a rozdat několik plakátů, což je v regionu závodu vždycky velmi potřeba. Občas nás zájemci, podotýkám, že byli zkušení, protože jezdí místní Bloudění podkrkonoším, odlovili i sami! Poznali v nás totiž spřízněné duše podle mapníků, protože s nimi v místních lesích mnoho cyklistů nepotkáte. Mimochodem, stále máme ve fondu peníze na kobylkověci za vyvěšen plakáty, viz tento článek.
Při víkendovém najíždění jsme na 126 km nastoupali 2,2 km, terény jsou na západ a sever od Dvora zvlněné až kopcovité, krajina ale neskutečně malebná se spoustou lesů a v nich parádních cest a cestiček, takže letos bude určitě převaha terénů, silnic pomálu. V sedle (moving time) jsme strávili přes 10 hodin, avšak na trati jsme byli skoro 18 hodin. Ano cestou jsme i svačili a obědvali, ale nejvíc času samozřejmě zabrala mapovací režie kolem.
Spát budeme dneska jako zabitý, ale taky s dobrým pocitem parádně stráveného víkendu v sedle kol, co byl pracovní, ale vlastně vůbec! :)

Mapa pro letošní ročník se líhne!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..