V sobotu jsem se vypravil s kolegou na obhlídku vybraného terénu a projetí trati.
Počasí bylo v 8:00 toto: teplota -1°C, mlha, namrznuto. Více napoví fotogalerie :-) 4 hodiny na kole byly opravdu výživné.
Hned na začátek musím konstatovat, že tento rok bude, podle mého názoru, trať opravdu velice náročná, protože údolí Střely a výjezdy z něj budou vyžadovat sakra dobrou fyzickou kondici. Za to však budete odměněni nevšedními zážitky a výhledy, které si nezadají s našimi nejvyššími horami. Tento kraj opravdu stojí za to navštívit, i když ti nejlepší asi moc času na panoramata mít nebudou. Údolí střídají prudké výjezdy na ochozy mezi potoky a říčky, spousta na první pohled zapomenutých vesniček vám připomene český venkov druhé poloviny minulého století. Jen my jsme potkali za 4 hodiny asi 10 kusů vysoké a 2 poštolky. Kraj, kde mimo zurčení vodních toků, téměř nic neruší malebnou přírodu.
Pro mne byl ale nejtěžší terén. Přestože nebyl letos žádný sníh, v lesích je stále hodně mokro, navíc vše bylo zmrzlé a rozježděné od techniky. Můj zimák nesl tuto vyjížďku velice těžce, na pokraji svých sil. Určitě to bude ale vypadat úplně jinak 14.6., kdy bude jistě teploučko a sucho. Ani letos se nevyhneme několika brodům, které se přímo nabízejí a okoření vaše snažení.
Co říci závěrem? Nádherný kraj, který stojí za to vidět ze sedla, těžký terén a profil, na který se určitě vyplatí něco natrénovat. Na 40ti kilometrech jsem naměřil 1100 m převýšení – to, si myslím, hovoří za vše. Už mě svrbí nohy, abych se do těchto míst znovu vrátil, protože tady se velmi lehce zapomene na denní starosti a problémy, které člověka běžně trápí.

Aktuální stav na trati ke dni 1.3.2014

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..