Od letošních Kobylek uplynulo už 11 dní a to je asi už možné se na ně podívat trošku s nadhledem. A díky tomu, že zatím (ještě možná pár hodnocení dorazí a budeme rádi!) celkem 58 lidí vyplnilo náš dotazník, můžeme se na ně dívat i tak trošku z pohledu účastníků. Celkem 53 z nich akci celkově hodnotilo jako skvělou, 3 jako dobrou, pro 2 měla své mouchy a nikdo letošní Kobylky nenazval průserem. To je pro nás velmi dobré vysvědčení a je to zopakování výsledků z předchozích let. V tak těžkém ročníku jako byl ten letošní, je to pro nás však přeci jen o něco cennější! Takže děkujeme! Kdo si chce jednotlivá hodnocení projít, jsou všechna zveřejněna.
Ano pochvaly si organizátoři zaslouží a jsou pro ně živou vodou do dalších let, je super, že nám je píšete. Ale stejně tak je dobré, že si nenecháváte pro sebe i slova kritická. Není totiž možné, aby se všem všechno líbilo a přes to, že nás kritika zabolí, je to pro nás další důležitý faktor pro rozvoj nebo prostě jen potřebné změny. Některé takové neduhy jsou řešitelné jednodušeji (umístění kontrol na dobře objevitelná místa (i když klidně dohledávka), zlepšení popisu kontrol, otočení rastru mapy, lepší označení startu a cíle), jiné jsou složitější (třeba udělat jídlo za rozumný peníze, které by chutnalo všem nebo zajistit, aby bylo studené a dobré pivo, aby nedošla limonáda nebo se netvořily v hospodě fronty). Ano i s tím se dá něco dělat, ale tyhle věci nemáme úplně v ruce my a tak jako my jsme organizátoři amatéři, tak zázemí rekreačního střediska jsou taky jen lidi, kteří podobnou akci buď nezažili nikdy nebo jen před rokem menší Kobylky. Třeba taková studna by nám mohla povídat, jaký je to zásobit vodou cca 450 lidí … máme zprávy, že to chvíli vypadalo, že se na to vykašle a další vodu už nepošle. Takže jeden ze závěrů je, že v RS Mladotice určitě více účastníků nebude, ten limit 200 týmů je lehce za místními možnostmi. Řízek byl pro většinu lidí v pohodě, ale řekl bych, že guláš měl příznivců více. Ale obecně … jednotné jídlo zase dělat budeme a zase zopakujeme bezmasou alternativu. Večerní program, respektive živá kapela, to je taky složitý téma. Nechybělo mnoho a žádná večerní akce nebyla, kvůli koroně. Nakonec jsme udělali venkovní variantu s nadšenci z NvN, kteří rozhodně ostudu neudělali, ale lidi se večer spíš rozprchli a ti co zůstali, trsali málo, protože neznali jejich repertoár. O tom, co provedeme na desátý ročník večer, jsme se zatím nerozhodli.
V hodnoceních přišel také poměrně konstruktivní návrh a to, aby došlo k rozdělení kategorie Nadějí a k prodloužení časového limitu pro kategorii Pidilidí. Musím říct, že tohle téma asi rozpracujeme. PL a mladé Naděje (ještě nemají jméno – ale byli by to již šlapající děcka do cca 8 let věku) by mohly mapový prostor brázdit 4 hodiny a starší Naděje pak 6 hodin jako dospěláci. Dalo by se taky zařídit, že by ti nejmladší startovali jako poslední a tedy by ve většině případů nebyli v kontaktu se staršími a zejména těmi chrtáky. Za tenhle nápad fakt moc děkujeme! Jednu kategorii navíc uneseme a rozdělení Nadějí je i vzhledem k vysokému počtu startujících v této kategorii a největším rozdílům ve výkonnosti dobrý směr. Kategorii 120+ bych zaváděl až potom, co bude výrazně více těch současných 90+ kategoriích.
No a když jsem psal o těch změnách “levných” a “rozumně drahých”, tak pak máme i požadavky na změny “nechtěné nebo prostě moc drahé”. Kvalita map, respektive existence nebo neexistence cest. Je to z velké části dáno dostupnými mapovými podklady a pak časovým prostorem pro najíždění kontrol. Stojím si za tím, že naše mapy jsou v SHOCart lize v tomhle ohledu nadprůměrné, protože příjezdové cesty ke kontrolám ve většině případů sedí. Bodejť ne, dokreslujeme a mažeme je a není to málo práce. Výrazně lépe to neuděláme, není na to fakt čas. Také postupy přes pole nebo rozvodněnou řeku nebudeme “mapovat”, u nás platí, že byste měli jezdit po cestách, co máte na mapě. :) Co také nechceme měnit je “faktor náhody”, tj. Ztracené kontroly a komisaři. Kobylky jsou závod hravý a podle nás to k dobré zábavě patří. Náš závod tu není primárně pro naprosto precizní a namakané roboty, ale pro normální lidi, co si chtějí užít zábavu. Jsou tu jiné závody, které jsou v tomhle ohledu sterilní a tak je to dobře. Lidi si můžou zvolit, co je baví a jet tam. A protože Vás jezdí hodně (a hodně zájemců jsme museli i odmítat), myslíme si, že to měnit nemáme. Patří k tomu i tematické zpestření akce, které závodní atmosféru zlehčuje. Za rok zase budeme mít nějaké téma, které snad sedne většině účastníků. A protože o něm tradičně hlasujete, bude to i letos stejné, někdy v létě to vyvěsíme.
Ale už jsem dlouhý … a málokdo to dočte až sem. Za rok prostě zase Kobylky budou a budou, pokud možno, zase tak dobré nebo vo fous lepší než ty letošní. Za všechny organizátory můžu slíbit, že do toho zase dáme vše, co budeme moct!

Malé ohlédnutí po skoro dvou týdnech

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..